Başkanımızdan Engelliler Haftası Kutlama Mesajı

  • 11.05.2017
  • tarsustb

Tarsus Sakatlar Derneği ve Görme Engelliler Derneği Tarsus Şube Başkanları Ali Çelik ile Fikri Topuz Engelliler Haftası nedeniyle Borsaya ziyarette bulundular.

Başkan Murat Kaya ziyaretten duyduğu Memnuniyeti ifade ederek 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla konuşmasında her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması gerektiğine işaret etti.

Başkan Murat Kaya, ziyarette şu ifadelere yer verdi:

“Engellilerin mücadelelerinde onların yanında yer almak, onları teşvik etmek, onları herhangi bir dışlanmışlığa maruz bırakmamanın herkesin öncelikli sorumlulukları arasında yer almalıdır." ifadesini kullanarak sözlerine şu şekilde devam etti.

"Engellilik, bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren sosyal bir konudur. Engelli olmak insanların istemleri dışında oluşan bir durumdur. Doğuştan olabildiği gibi, sonradan da karşılaşılabilir. Doğuştan ya da hastalık, kaza neticesinde bedensel, zihinsel ve sosyal yeteneklerini kaybeden bu insanlarımıza engelleri nedeniyle engel olmak yerine fırsat eşitliği tanıyarak mücadele etmelerine olanak sağlamalıyız. Bu nedenle; hayatın değişik alanlarında, engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre çeşitli düzenlemelerin yapılması, engelli vatandaşlarımızın yaşamsal faaliyetlere ve sosyal hayata katılımının sağlanması noktasında yerel yönetimlerin, STK’larının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir. 

Bu vesile ile tüm engellilerimizin engellerinin kaldırılması, daha huzurlu ve umutlu bir gelecek geçirmelerini temenni ediyor Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımız ve ailelerini saygıyla selamlıyorum”  dedi.

Başkanımızdan Engelliler Haftası Kutlama Mesajı