23. Eshab-I Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Şalgam, Humus, Cezerye Ve Baklava Yarışması Sonuçlandı

  • 04.05.2017
  • tarsustb

Tarsus Belediyesi tarafından bu yıl 23’cüsü gerçekleştirilen 'Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen şalgam, humus, cezerye ve baklava yarışması sonuçlandı.

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından Kırkkaşık Bedesteninde düzenlenen yarışmada dereceye girecek ürünlerin seçimi 11 kişilik jüri tarafından değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, humus yarışmasında 963 puanla Fidan Gökayaz birinci, 912 puanla Kervan Humus ikinci, 866 puanla kardeşler Humus üçüncü oldu, Şalgam dalında 977 puanla Pamir Şalgamları birinci, 962 puanla Mısra Şalgamları ikinci, cezerye de 884 puanla Toros Şalgam üçüncü oldu. Baklava yarışmasında ise 981 puanla Florya birinci, 994 puanla Keleşoğlu ikinci, 896 puanla Ufuk Tatlıları üçüncü olurken, 984 puanla Şekeroğlu birinci, 876 puanla Turanoğlu ikinci ve 813 puanla İbrahim Usta üçüncü oldu.

Kente özgü yiyecek ve içecekler tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinlikte amaç, yarışması yapılan bu ürünlerin Tarsus'un kendi öz malı ve kendi ürünlerini tanıtmak.

Üreticiler arasından dereceye girenlerin tespitinin tamamı halkı temsil eden kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 11 kişilik jüri tarafından yapılan yarışmada işletmelerin haberi olmadan normal vatandaş gibi tüm ürünler tezgahtan ve vitrinden parası verilerek alındı.Yarışmalara katılan tüm işletmelerimize teşekkür ederiz.

23. Eshab-I Kehf Hıdırellez Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Şalgam, Humus, Cezerye Ve Baklava Yarışması Sonuçlandı