Kadın Çiftçilerimizin Sınav Heyecanı

  • 14.04.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası'nın en önemli paydaşlarından biri olan Tarsus Süt Üreticileri Birliğinin 2016 yılının son aylarında başlattığı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi ve Tarsus İŞKUR arasındaki işbirliği çerçevesinde halen devam ettirdiği 165 kadın çiftçimize yönelik Süt Sığırı Yetiştiriciliği Kurs programının Tarsus'un Cin Köyü Mahallesinde bugün sınav heyecanı vardı.

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı ve Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı Yılmaz Karabulut, Cin Köyü Mahallesi Muhtarı İsmail Kıvrak, Borsa Personelleri ile Süt Üretici Birliği personellerinin de hazır bulunduğu  HEM sertifika onaylı Süt Sığırı Yetiştiriciliği sınavı Veteriner Hekim Gülden Nur Tıbık tarafından verilen Yem bitkilerini yetiştirmek, süt sığırı işletmelerinin planlanması, süt sığırı işletmelerinde alet ve ekipmanların kullanımı, süt sığırlarını beslemek, süt sığırı işletmelerinde sürü yönetimi, süt sığırlarında sağlıkla süt üretimi ve süt sığırlarındaki hastalık ve zararlıları konuları hakkında bilgiler verilen 10 günlük eğitimin ardından yapıldı.

Karabulut , bugün yapılan sınava giren kadın çiftçilerimize başarılar dileyerek "Türkiye’deki buzağı ölümleri olmasa, Türkiye’nin et açığı olmuyor. Hamdolsun 3-5 yıldır hayvancılıkta da bir istikrar sağlanmaya çalışılıyor.Buzağı para etmeye başladı.Sütte bir problemimiz var. İnşallah ilerleyen zamanlarda bu da çözülür. Öğrenmenin sonu yok. Anadan, babadan, dededen kalma metotlarla artık çiftçilikte, hayvancılıkta olmuyor. Mutlaka yeniliklere entegre olmamız lazım. Dolayısıyla bu eğitimleri, bu birliğimizi çok çok önemsiyorum." dedi.

Kadın Çiftçilerimizin Sınav Heyecanı
Kadın Çiftçilerimizin Sınav Heyecanı
Kadın Çiftçilerimizin Sınav Heyecanı
Kadın Çiftçilerimizin Sınav Heyecanı