Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı

  • 13.04.2017
  • tarsustb

Çamlıyayla Halk Eğitim Müdürlüğü 2016 – 2017 eğitim yılı kursiyerleri yapılan törenle sertifikalarını aldı.

Çamlıyayla Atatürk Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen törene; Çamlıyayla Kaymakamı Abdullah Yüksel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Üyesi Ali Seçer,Tarsus İşkur Müdürü Kürşat Dal, Tarsus SGK Müdürü Nurullah Süleyman Bilim, Daire Amirleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Mahalle Muhtarları, Dernek ve Oda Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören protokol üyelerinin konuşmaları ile devam etti.

Başkan Murat Kaya Borsamız işbirliği içinde Çamlıyayla'da düzenlenen KOSGEB yeni girişimci hibe desteklerinden yararlanmalarına yönelik 25 kadın girişimcimize özel olarak verilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri kapsamında sertifika töreninde " Hayallerimiz büyük ama bekleme lüksümüz yok. Bizler yorulmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Üreten Büyük Türkiye" ye yürekten inanıyoruz.        " mesajını vererek konuşmasında su ifadeleri kaydetti.

" Girişimci insan, akıl teri ile alın terini birleştiren insandır .

Tarsus ve Ülke ekonomisine yeni müteşebbisler kazandırmak amacıyla Tarsus Ticaret Borsası olarak Tarsus İŞKUR ile  2 yıldır girişimcilik kursları düzenliyoruz.

Girişimci adaylarına yönelik bu kursları işbirliği sağladığımız kuruluşlarla yapmaya devam ederken daha da geliştirerek yenilikçi bir anlayış içinde Üniversitelerden hocalarımız ve İŞKUR  İş ve Meslek Danışmanlarından takviye alarak kurslarımıza katılanların öz güvenlerine yönelik seminerler ve faaliyetler gerçekleştirmeye başladık.Kariyer saatleri düzenleyerek iş sahibi meslek adamlarını konuşmacı olarak girişimcilerimizle buluşturduk.

Bu 2 yılda 26 adet kurs açarak 650 'i aşkın girişimci ile buluştuk.

Girişimcilerimizden 113 tanesi kendi işinin patronu oldu.

77 kişi Tarsus'ta kendi işlerini açtı.

Kadın girişimci sayısı ise 70 kişiye ulaştı.

Tarsus dışında Çamlıyayla da ,Adana da , Kozan da , Ankara da, Mersin Üniversitesinde de Uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizi 2017 yılında da Tarsus İŞKUR ile sürdürmekteyiz. Bu yıl planlanmış 20 eğitimimiz var.

Geçen bu 2 yılda Tarsus Ticaret Borsası' nın verdiği girişimcilik eğitimleri ile Tarsus'ta 98 milyon 700 bin TL'lık işlem hacmi yaratacak bir hedef yakalandı. Bu miktarın 35 milyon TL'si hibe,gerisi Kredi kullanımıdır.

Sadece Borsadan KOSGEB girişimcilik hibesi için onaylanmış yaklaşık 5,5 milyon TL'sı bulunmaktadır.İl çapında girişimcilik oranı %25 ile il merkez ilçesi dahil en yüksek oran Tarsus'ta yakalanmıştır.

Bu orana Tarsus Ticaret Borsanın Katkı payı %90 dır.Borsa, eğitim verdiği girişimcilerin iş yeri açana kadar takipçisi oldu.

Değerli bir oranı da burada paylaşmak istiyorum, Tarsus Ticaret Borsasından eğitim alan ve KOSGEB desteğinden faydalanarak iş yeri açanlarda iflas ederek veya başka bir şekilde iş yerini kapatma oranı sıfırdır.

Hayallerimiz büyük ama bekleme lüksümüz yok. Bizler yorulmadan usanmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Üreten Büyük Türkiye" ye yürekten inanıyoruz.

Bugün sertifikalarını alan girişimcilerimiz yürekten kutluyor ve başarılar diliyorum." dedi.

Konuşmaların akabinde Sebil Ortaokulu halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi.

Halk oyunları gösterisinin ardından İlçe genelinde faaliyet gösteren kurslarda eğitim alan kursiyerlerin sertifikaları Protokol Üyeleri tarafından takdim edildi.

Çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.

Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı
Çamlıyayla UGE Sertifikalarını Aldı