Başkan Murat Kaya'dan Yaşlılar Haftası Kutlama Mesajı

  • 20.03.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya , '18-24 Mart Yaşlılar Haftası' dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Murat Kaya , yayınladığı mesajında tecrübe ve birikimlerinden istifade ettiğimiz yaşlılarımız; dün ile bugün arasında köprü kuran, değerlerimizi gelecek nesillere taşıyarak çocuklarımızın ve gençlerimizin yetiştirilmesinde büyük emekleri olan değerli büyüklerimiz olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi: " Bizlere zamanında kol kanat geren, vatanına ve milletine bağlılıkla çalışan bu güzide insanlar, ömürlerinin bu hassas evresinde ilginin, sevginin ve saygının en büyüğünü hak etmektedir. Geleceğimizin teminatı gençlerimize verdiğimiz önemi, geçmişimizin sigortası, bilgi ve tecrübeleriyle bizlere rehber olan yaşlılarımıza da göstermeli, onları el üstünde tutmalıyız. 

 

"Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.” diyen Peygamber efendimiz de yaşlılara sunulacak hürmetin önemini vurgulamıştır. Tecrübelerinden, birikimlerinden istifade ettiğimiz, kendilerini kıymetli bir bilgi hazinesi olarak kabul ettiğimiz değerli büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet; hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır.

 

Tarihin her döneminde milletimiz yaşlısına gereken değeri vermiştir. Bu gerçek milletimizin en önemli töresi, vazgeçilmez geleneğidir. Bu geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak görevi de bizlere düşmektedir.Sevginin en güzeline layık saygıdeğer büyüklerimizin Yaşlılar Haftası’nı kutluyor, kendilerine uzun, sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyoruz” ifadelerini kullanarak bu hafta içinde Tarsus'da bulunan Huzurevine Borsa olarak ziyarette bulunacaklarını da ifade etti.

 

"Yaşlanmadan bilgeleşmek mümkün değildir. "

 

Başkan Murat Kaya'dan Yaşlılar Haftası Kutlama Mesajı