Tarsus Teknoloji Fakültesi Birinciliğini Yeniledi

  • 13.03.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Prof.Dr. Mustafa Kemal KÜLEKCİ'yi ziyaret ederek Tarsus Teknoloji Fakültesinin başarısını katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür ederek başarılarının devamını temenni etti.

Başkan Murat Kaya mesajında;

"Tarsus Ticaret Borsasının ana paydaşları arasında yer alan ve işbirliği yaparak Tarsus'a güzel değerler kazandıran Tarsus Teknoloji Fakültesinin 2016 yılında yakaladığı ve 2017 yılında da aynı başarıyı sergilediği Devlet Üniversiteleri Teşvik Karnesinde üniversitelere bağlı fakülteler içinde ilk sırayı almasından ötürü Tarsus Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Kemal Külekci ve ekibine değerli çalışmalarından dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. " dedi.

Devlet Üniversiteleri ve Fakülteleri Sıralaması Raporu" (DUS 2017), YÖK tarafından yayımlanan ve öğretim elamanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan projelerinin puanlarına göre fakülte ve akademisyenlerin başarılarını ele aldığı teşvik puanlarına göre devlet üniversitelerinde çalışan en başarılı akademisyenlerin ortaya konduğu çalışmada, "projeler, araştırmalar, akademik yayınlar, tasarımlar, sergiler, patentler, alınan atıflar, uluslararası tebliğler ve ödüller" olmak üzere 9 başlıkta sınıflandırıldı.

2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da Akademisyenlerin proje, araştırma, yayın ve patent gibi faaliyetlerini desteklemek amacıyla uygulanan akademik teşviklerde, geçen yılın performansına göre devlet üniversitelerine bağlı fakülteler arasında ilk sırayı Mersin Üniversitesi Tarsus Teknoloji Fakültesi aldı.Bu anlamlı ve güzel olayın kamuoyumuzla paylaşmak bizler için gurur vericidir." dedi.

Tarsus Teknoloji Fakültesi Birinciliğini Yeniledi