Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"

  • 09.03.2017
  • tarsustb

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tarsus Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Tarsus Ticaret Borsası ve Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şubesi işbirliğinde gerçekleşen "KADIN OLMAK" konferansında, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya yaptığı konuşmada  ,  toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Başkan Murat Kaya “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız insanlığın kalbidir. Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.” diye konuştu.

 

Konferansta Kadın Olmak sunumunu Mersin Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN hocamız gerçekleştirdi.

Kadınlarımızla Ülkemiz istenilen refah seviyesine daha çabuk ulaşır sözleri ile sunumunu başlattı.

 

Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube Başkanı Figen Aktan açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

Belediyemiz öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar günü  nedeniyle  Tarsus Ticaret Borsası ile ortak organizasyonumuza hoş geldiniz.

 

Bizler Tarsus halkı olarak,  bizlere hep destek veren başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

 

Türk kadınlar birliği 1924 yılında Atatürk’ün önderliğinde  Nezihe Muhittin tarafından kurulmuştur. Türk kadınlar birliği, 1996 yılından beri de Av. Sema Kendirci’nin genel başkanlığında Türkiyede faaliyetlerini yürütmektedir. Kız çocukları da çocuktur ve İstanbul sözleşmesi konulu iki avrupa projelerimiz t.k.b. tarafından Türkiye genelinde çalışmalar yapılarak yürütülmektedir.

 

Derneğimizin amacı kadının Atatürk ilke ve devrimlerine cumhuriyetin kadın haklarında sağladığı kazanımları korumak, türk aile yapısını korumak ve güçlendirmek,kadınlarımızın sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirmek, çocuklarımızın öğrenimlerini tamamlamaları için burs vermek, ….

 

Tarsus T.K.B. 80 üyeden oluşmaktadır. O kadar özveriyle çalışmalar yapıyoruz ki buradan tüm çalışma arkadaşlarıma ve bizi desteleyen herkesime bir kez daha tek tek teşekkür ediyorum.  İyiki varlar . bugün aramızda olan ve varlıkları ile bize destek olan adana  t.k.b Bşk. Ayşe  birgölge ve yönetim kurulu'nada ayrıca teşekkür ediyorum. iyi ki varsınız ve burdasınız.

 

 

Ne yazık ki……

 

Bu ülkede kadın olmak 2016 yılında 261 kadınımızın öldürülmesi demek. 417 kız çocuğunun istismara uğraması demek, 119 tecavüz demek... 

O kadar üzgünüm ki;

Biz kadınlar yaratılışımız gereği çalışkan, zeki ve güçlüyüz.

En önemlisi biz kadınlar anneyiz.

Biz ulu önder Atatürk'ün ve dünyaya hizmeti , emeği geçen bütün büyük isimlerin annesiyiz.

Türkiyeyi  dünyanın en büyük ekonomileri arasına koyacaksak, bunu ancak ekonomiye büyük bir iş ve akıl gücüne sahip biz kadınların eli değdiğinde yapabiliriz.

Biz öyle bir yüreğe ve güce sahibiz ki, evi de yönetir, iş yerini de, anneliği de becerir,kariyer de yaparız.Hiç kimse annemiz, kızımız ya da arkadaşımızın bu gücünden şüpheye düşmesin.

Kadınların ekonomide ve toplumsal yaşamda çok daha aktif rol aldığı bir dünya istiyoruz. Bu yüzden güçlerimizi birleştirmeli hep beraber el ele vererek her projede aktif olmalıyız.

Bizleri kırmayarak bugün buraya gelen Sayın Yrd. Doç.Dr.  Nurcan Gökçakan hanımefendi   sizlere " kadın olmak" konuşmasında değerli bilgiler aktaracak hoş geldiniz sayın hocam.

Değerli misafirlerimiz, geldiğiniz ve bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkürler.

Günümüz kutlu, günlerimiz hep mutlu olsun. " dedi.

 

Konferansta Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

 

Tüm insanlar için dünyayı  daha doğru daha güzel kılan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Kadınlarımızın gücü , medeniyetimizin göstergesidir. Hepimizi yetiştiren, büyüten, eğiten kadınlar aslında hayatın yönetmeni oldukları gibi iş dünyasının da gerçek ortaklarıdır.

Zenginliğe hızla ulaşmak istiyorsak iş hayatına kadınlarımızın katılımını ve iş dünyasında kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalıyız. Tarsus Ticaret Borsası olarak son 1,5 yıl içinde düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadın sayısı yaklaşık 300 kişi olup, şu an 66 kadınımız kendi işyerinde , kendi iş yerinin patronu oldu.

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan ve bütün dünya da kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü 365 gün unutulmaması gereken bir sevginin sembolüdür. İnsan hakları temelinden de bakıldığında toplumun yarısını oluşturan yaşama sevincimizin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içinde ki payı arttırmak hepimizin sorumluluğudur.

Gerekli özellikler taşıyan evlatlar yetiştirmek için " kadınlarımız, erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdur’ diyen Ulu Önder Atatürk’ün sözlerine hak vermemek mümkün mü?

Doğrusu kadınları ve çocukları en değerli varlıklar olarak gören bir kültürün ve insanların en hayırlısı kadınlarına en iyi davranandır diyen bir dinin mensupları olarak onlara bu değeri hissettirmek ve yaşatmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyor saygı ve sevgilerimi  iletiyorum.  Dünyanın bütün çiçekleri size armağan olsun.

Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"
Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"
Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"
Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"
Yrd. Doç. Dr. Nurcan GÖKÇAKAN Sunumuyla "KADIN OLMAK"