Tarsus Ekspres Gazetesi İle Güncel Konular Paylaşıldı

  • 09.03.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası  Başkanı  Murat Kaya'nın Tarsus Ekspres Gazetesi yazı ailesiyle yaptığı sohbette Tarsus ile  ilgili   sorunlar üzerine  bilgi verdi.

’Tarsus  tarımdan gelen sermaye gücü ile ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor.’’ ifadesi ile sözlerine başlayan Başkan Murat Kaya; 

‘’Tarsus  tarımdan gelen sermaye gücü ile ekonomisini ayakta tutmaya çalışıyor.Tarsus'ta güzel şeyler olacak. Birlik ve beraberlik içinde iyi bir motivasyonla Tarsus beklediği hedeflerine de ulaşacaktır. Alifakı mahallesinde Tarım Teknopark çalışmaları başladı.Binlerce kişiye istihdam sağlayacak  Gıda İhtisas OSB kurulacak alan belirlendi.ÇED raporu bekleniyor.İnşallah girişimlerimiz sonucu  Devlet Üniversitemize de kavuşacağız, bununda sözünü aldık. Havalimanımızın da 2. ihalesi yine çok kısa bir sürede yapılacak. Her anlamda birlikte yapacak çok fazla işimiz var. Tarsus vizyonunu büyütmelidir. ‘’dedi.

Başkan Kaya Tarsus’a bir üniversitenin kurulmasını olmazsa olmazları arasında olduğunu ifade ettiği söyleyişinde,   “Tarsus’un en önemli konularının başında Üniversite konusu geliyor. Üniversite bu kente açıldığında kentin işleri düzelecek, ekonomik durumu iyileşecek, ufku genişleyecek” dedi.

Tarsus’un sorunlarını Mersin milletvekillerine ve  aynı  zamanda Mersin milletvekili de olan  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a iletip  sorunların çözümü noktasında görüş alışverişi yaptıklarını belirten  Kaya Tarsus Ekspres Gazetesi kurucusu Mustafa Erdoğan ve yazı işleri müdürü Ahmet Can Erdoğan’a geniş açıklamalarda bulundu.

Mustafa Erdoğan’ın Üniversiteden, Bölgesel Havaalanına, Gıda Tarım ve İhtisas  bölgesine kadar birçok konuda görüşünü sorduğu Başkan Murat Kaya şunları söyledi:

 “Tarsus’un en önemli sorunlarının başında Üniversite geliyor. Bizler bu hususta yeni fakülteler açılması ve bir üniversiteye kavuşmamız için elimizi taşın altına koyuyoruz. Ticaret Odası başkanı arkadaşımız  Ruhi Koçak ile birlikte Üniversite hususu önceliğimizdir.  Biz Havacılık ve Uzay Fakültesini kentimize istedik. Mersinliler sahip çıktı. Bu konuda yeniden talebimiz oldu, bu kez Mersin Üniversitesi Rektörü ve senatosu yer göstermemiz halinde gelecek eğitim ve öğretim döneminden itibaren bu fakültenin Tarsus’ta açılabileceğini söylediler.

Takbaş mevkiindeki kanun Hükmünde kararnameyle   hazineye geçen bir büyük bina var. Bura Hazineye geçti. Biz burasının fakülte veya üniversite yapılabileceğini söyledik. Çevresinde 20 dönüm arazi var. Burası Tarsus Üniversitesi için uygun. Burası mutlaka değerlendirilerek Tarsus Üniversitesine verilmeli. Unutmayalım  ki; kurulacak Tarsus Üniversitesi ekonomiyi ayağa kaldırır, Tarsus’u uçurur. Üniversite kültürümüzü de geliştirir ekonomiyi de düzeltir. “ 

GIDA TARIM VE İHTİSAS BÖLGESİ

Yine önemli konulardan birisi de Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nca takip edilen Gıda Tarım ve İhtisas bölgesinin açılmasıdır. Bu bölge kesinlikle yapılacak. Çünkü bu hususta Kalkınma bakanımız ve Mersin Milletvekilimiz sayın Lütfi Elvan büyük önem ve destek veriyor. Yeri kesin belli değil, ama Ankara  yolu üzerinde en uygun yere bu Gıda Tarım ve İhtisas bölgesi açılacaktır. Bu bölgenin başlaması için en kısa zamanda ÇED raporu alınacak. Yani CED raporu gelir gelmez proje hayata geçirilmeye başlanacaktır.”

HAVAALANI

Başkan Murat Kaya, Tarsus sınırları içerisindeki Çukurova Bölgesel havaalanının önümüzdeki yıl mutlaka bitirileceği sözünü aldıklarını da belirterek “Yeni havaalanı bitecek ama buraya giden yollar mutlaka yapılmalıdır. Bu bozuk yollar veya açılmamış yollar mutlaka iyileştirilmeli. Tuzla yolu da en kısa zamanda yapılmalı. Bu konudaki projeye bakan Elvan da önem veriyor. Sanırım bakan beyin kendisi burası bir proje hazırlatıyor.” 

İŞ İSTİHDAMI

İş istihdamının mutlaka artırılmasını da belirterek bu hususta şunları söyledi:

”Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz ay işadamlarıyla bir toplantı yaptı. Orada tüm işadamlarından yeni işçi alımı konusunda fedakarlık istedi. Bizlerde bu çağrıya olumlu yanıt veriyoruz. Mesela ben kendi işyerine yeni iki eleman daha aldım. Herkes 2”şer 3’er, 5’er yeni ek eleman alsa işsizlik  büyük ölçüde önlenir.  Gün fedakarlık günüdür ve dayanışma içinde olunmalıdır. Her işadamı bu iş istihdamı konusunda ciddi olarak destek olmalıdır. Bu sağlandığı takdirde işsizlik azalacaktır.

 “Tarsus Şelale bölgesine turistik anlamda yeni büyük otel yapılması şart. İnsanlar Adana ve Mersin’e gidiyor. Büyük toplantılara ev sahipliği yapabileceğimiz bir otel ve salonumuz yok. Yeni otellerin de yapılmasını istiyor ve destekliyoruz.”

BORSA İŞKUR BÜROSU

Tarsus Ticaret Borsası olarak İŞKUR ile bir büro açtık. Bu hususta girişimlerimiz var. Yine kim işçi alacaksa bizim açtığımız Web sitesine giriyor. Yine işçi arayanlarda burada kendilerine hangi vasıfta eleman lazımsa yazıyor ve biz iş arayanla işçi arayanı sanal alemde buluşturup herkesin sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz.’

Murat Kaya, Baraj bölgesine 20”şer kişilik misafirhaneler yapılabileceğini de anlatarak, Makam ve Hz. Danyal A.S. çevresinin düzenlenmesi gerektiğini de anlattı.

Murat Kaya sözlerini şöyle tamamladı:

 “Biz Tarsus’un gelişmesi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda kalkınması, işsizliğin azaltılması için elimizi her zaman taşın altına koyduk, bundan sonra da koyarız. Bu kent bizim ve bu kentin gelişmesi için işadamları olarak  Borsa olarak destek veriyoruz” dedi.

Tarsus Ekspres Gazetesi İle Güncel Konular Paylaşıldı