8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIZ

  • 07.03.2017
  • tarsustb

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ,  toplumun yarısını oluşturan, yaşama sevincinin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içerisinde aldığı payı artırmak hepimizin sorumluluğunda olduğunu belirtti. Başkan Murat Kaya “Hayatın ağır yüklerini taşıyan, elinin emeğini gözünün nuru ile birleştiren kadınlarımız insanlığın kalbidir. Sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillendirilmesinde önemli rol oynamaktadırlar.” diye konuştu.​

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya mesajında şu ifadelere yer verdi:

Tüm insanlar için dünyayı  daha doğru daha güzel kılan kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.

Kadınlarımızın gücü , medeniyetimizin göstergesidir. Hepimizi yetiştiren, büyüten, eğiten kadınlar aslında hayatın yönetmeni oldukları gibi iş dünyasının da gerçek ortaklarıdır. 

Zenginliğe hızla ulaşmak istiyorsak iş hayatına kadınlarımızın katılımını ve iş dünyasında kadın girişimcilerimizin sayısını arttırmalıyız. Tarsus Ticaret Borsası olarak son 1,5 yıl içinde düzenlediğimiz girişimcilik eğitimlerine katılan kadın sayısı yaklaşık 300 kişi olup, şu an 66 kadınımız kendi işyerinde , kendi iş yerinin patronu oldu.

Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan ve bütün dünya da kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar günü 365 gün unutulmaması gereken bir sevginin sembolüdür. İnsan hakları temelinden de bakıldığında toplumun yarısını oluşturan yaşama sevincimizin kaynağı kadınlarımızın siyasi ve sosyal hayatın içinde ki payı arttırmak hepimizin sorumluluğudur.

Gerekli özellikler taşıyan evlatlar yetiştirmek için " kadınlarımız, erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdur’ diyen Ulu Önder Atatürk’ün sözlerine hak vermemek mümkün mü?

Doğrusu kadınları ve çocukları en değerli varlıklar olarak gören bir kültürün ve insanların en hayırlısı kadınlarına en iyi davranandır diyen bir dinin mensupları olarak onlara bu değeri hissettirmek ve yaşatmak zorundayız.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü tebrik ediyor saygı ve sevgilerimi  iletiyorum.  Dünyanın bütün çiçekleri size armağan olsun.

 

Saygılarımla.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIZ