TOBB Akreditasyon Sertifika Töreninde Borsadan Bir Başarı Daha

  • 25.02.2017
  • tarsustb

TOBB Akreditasyon Sistemi çerçevesinde Türk Loydu tarafından yapılan denetimlerle akreditasyonunu yenileyen 4., 6. ve 9. dönem 52 Oda/Borsa için sertifika töreni düzenlendi. Tören, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ev sahipliğinde, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKCİ’nin katılımıyla 24.02.2017 tarihinde TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirildi.

Türkiye’nin çeşitli ilerinden gelen Oda ve Borsa yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen Akreditasyon Sertifika Töreni, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başladı.

Törende, akreditasyon yenileme denetimine katılan 54 oda borsa ile yeni akredite olan 26 oda borsa arasında denetimini en tüksek notla ve başarıyla tamamlayan Tarsus Ticaret Borsası,  TOBB’un ‘5 yıldızlı’ A sınıfı oda ve borsalar kategorisinde ilk sıralarda yerini aldı.

Başkan Murat Kaya " İlk defa 2013 yılında girdiğimiz denetimde dönem birincisi olarak ve ilk denetiminde A kalite Belge ile sertifika alan 5 yıldızlı hizmet veren Borsa ünvanını aldık. İkinci denetimlerimiz 2016 yılında gerçekleşti.Akreditasyon denetimi öncesi ve Aralık ayında Türk Loydu denetcisi Ali Güneş tarafından yapılan ana  denetimin ardından bir önceki A Kalite Sertifika Başarımızı yineleyerek ve daha yüksek puan alarak 5 yıldızlı hizmet ünvanımızı yineledik.TOBB Akreditasyon Sistemi, Oda ve Borsaların iş dünyası nezdindeki saygınlığının artırılmasını, sunulan hizmet türlerinin genişletilmesini, hizmet kalitesinin iyileştirilmesini ve Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasını amaçlayarak;  Eurochambres ve İngiltere Odalar Birliği işbirliği ile İngiltere ve Almanya Oda sistemlerinin en iyi uygulamaları da dikkate alınarak, 2001 yılında Oda Akreditasyon Modeli olarak TOBB tarafından geliştirilmiştir." dedi.

Tarsus Ticaret Borsasının hizmet kalitesinin bir kez daha aynı kalite anlayışı ile tescillenmesine katkı sunan  Borsa Meclisi ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile personellerine teşekkür eden Başkan Murat Kaya, tarıma dayalı sanayide hızlı ivme kazanacak Tarsus'un , aynı zamanda müteşebbis ruhla, üreten, istihdam sağlayan ve güçlü Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan rol model bir kent olması için tüm gayretleri ile çalıştıklarını ifade etti. Başkan Murat Kaya "Ekonomi güçlü olmazsa ne refah olur, ne de ağırlığımız olur. O yüzden üyelerimizin önünü açacak adımları Biz Akreditasyon Sisteminin getirdiği yenilikçi, bürokraside kırtasiyecililiği kaldıracak, hizmet kalitesine yüksek ivme kazandıracak modellerle aşmayı hedefledik. Zaten bugün aynı başarıyı katlayarak devam ettiriyor ve bugün yine burdaysak biz hedeflerimiz için yol haritamızı doğru çizdik. Önümüzde güzel fırsatlar var ve bunları değerlendirmek önümüzdeki süreçte çok önemli. Çünkü artık markalaşan iller ve ilçeler var. Bu noktada, hizmet kalitemizi daha da arttırarak üyelerimizin, firmalarımızın taleplerine daha hızlı, daha güvenilir cevaplar vermemiz gerekiyor.Çünkü üyelerimiz, kentimiz  bizden daha fazla hizmet bekliyor. Bize düşen görev layıkıyla  bunu değerlendirmek.

Gerek akreditasyon sisteminin kurulması ve işletilmesi için gerekse törenin organizasyonu için emeği geçenleri kutlayan ve başarı temennisinde bulunan Başkan Murat Kaya, " Başarmak için önce hayal ettik ve sonra hedeflerimizi koyduk.Sonra mı? ÇOK ama ÇOK çalıştık. Üyelerimize “Beş Yıldızlı Hizmet” vermek adına fırsat oluşturan Akreditasyon Sistemi; yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası platformlarda markalaşmamızda öncü rol üstlenmektedir. Bu vesile ile aynı başarının yeni dönem oda ve borsalar tarafından da sağlanması adına yolculuklarında kendilerine başarılar diler, izleyecekleri süreçte yanlarında olmaktan mutluluk duyacağımızı bildiririz." dedi. 

Törene Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, Sayman Üye Ali Seçer, Meclis Başkanı Tevfik Başarır, Meclis Üyeleri ve TOBB Delegeleri İsmail Hakkı Ekincioğlu, Mahmut Soysal, Refik Zaman, Genel Sekreter Hasan Şanlı, Akreditasyon Birimi Elif Köksal, Cumali Erdoğan ve Ali Fuat Tekeli katıldı.

TOBB Akreditasyon Sertifika Töreninde Borsadan Bir Başarı Daha