Tarsus'ta Yönetici Asistanlığı Kursu

  • 20.02.2017
  • tarsustb

Tarsus İŞKUR, Tarsus Halk Eğitim Merkezi ile Tarsus Ticaret Borsası yenilenen, donanımlı personel ihtiyacını karşılamak ve 18-24 yaş arası genç işsizlere istihdam yaratmak üzere oluşturdukları işbirliği ile Tarsus Ticaret Borsasında 58 gün sürecek Yönetici Asistanlığı kursu açtı.

Kursun açılışında, Tarsus HEM Müdürü Mehmet Gürsoy, " Tarsus HEM olarak ilk defa düzenlediğimiz, 344 saat süreli  "Yönetici Asistanlığı" kursu ile 18-24 yaş arası genç işsizlerimizin aktif işgücüne kazandırılması ile hareket ettiğimiz İŞKUR , Tarsus Ticaret Borsası işbirliğinde amacımız sizlerin kişisel iletişim becerilerine takviye olup, ekip çalışmasına, problem çözme yöntemlerinde etkinlik organizasyonun arttırılmasına kadar birçok farklı alanda HEM bünyesinde görevli hocamız Jülide Çağla Tuğral rarafından verilecek eğitimle sizleri değerli bilgilerle donatarak işgücüne kalifiye Yönetici Asistanları yetiştirmektir.Bu konuda eğitim yeri olarak bizlere destek sağlayan Borsamıza ve Borsa başkanı Murat Kaya'da buradan teşekkür ederiz." dedi.

Tarsus İŞKUR Müdürü Kürşat Dal, "Uzun süredir açmayı planladığımız bu kurs ile sizleri piyasa aktörleri ile yakından ilgili olan Borsamızda eğitim vermeyi düşündük. Her konuda paydaşımız olarak bizlere kapılarını açan Tarsus Ticaret Borsası bu kursun düzenlenmesi için gerekli araç, gereç ve teçhizatı ile desteğini esirgemedi.Amacımız Borsada düzenlenen kurs ile sizlerin referanslarını güçlendirmek. Bu kurs programının açılmasıyla bu alanda çalışacaklara istihdam olanağının yanı sıra şirket organizasyonlarının sistemli çalışmasına da olanak sağlanacaktır. Bu eğitim rutin büro işlerini yapabilen ofis elemanları yetiştirmeyi ve şirketinin üretkenliğini arttırabilecek, zamandan tasarruf sağlayacak, yöneticileri ve kurumu temsil edebilecek ve yöneticisinin iş yükünü hafifletebilecek yönetici asistanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, "Küreselleşmeyle artan rekabet ortamı, firma içi yapılanma ve istihdam konularında çok daha seçici olmayı zorunlu kılmaktadır. İşverenlerimiz, firma sahipleri, yeni pazar ve gelişim alanlarına yönelirken artan yoğun mesai süreleri ile başa çıkabilmek için çağa uygun iş yapabilen yenilenebilen niteliklerle donanmış iş gücü zorunluluğunu  da beraberinde getiriyor. Tüm bu süreçleri değerlendirerek, özellikle genç işssizlerimizin kariyer şansını artırmak, bilgi ve becerilerini geliştirerek çalıştıkları kurumlara yardımcı olacak şekilde eğitimlerini tamamlamalarına olanak sağlayacak Yönetici Asistanlığı kursunu tamamlayacak kursiyerlerimiz, çalışacakları firmalarda firma sahiblerinin yani biz işverenlerin çalışmalarını etkili bir şekilde destekleyen ve iş yönetimde verimliliğe en üst düzeyde katkıda bulunmayı sağlayacaklardır. Tüm kurs katılımcılarımıza başarılar dilerim. "dedi.

Tarsus'ta Yönetici Asistanlığı Kursu