Başkan Kaya: “İşverenin İstihdam Yükünü Azaltacağız”

  • 27.01.2017
  • tarsustb

TARSUS Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Borsa’da kurulan İŞKUR Hizmet Noktası hakkında yaptığı açıklamada, “İşverenin işgücü ihtiyacının ve maliyetinin azaltılması noktasında tüm gayretlerimizi ortaya koyarak işverenin istihdam üzerindeki yükünü azaltmaya çalışacağız” dedi. 
Başkan Murat Kaya, “Ülkemiz üzerinde oynanan hain oyunları, FETÖ'nün darbe girişiminin etkilerini, terör olaylarını ve dış kaynaklı olduğu açıkça belli olan kur oyunlarını bozmanın en önemli yolu birlik beraberlik içerisinde  üretime katkı sağlamak yoluyla aşacağız” ifadelerini kullandı. 
“İşverenimizin işgücü ihtiyacının ve maliyetinin azaltılması noktasında TOBB ve İŞKUR arasında imzalan bu protokol sonucu kurumlarımızın birer İŞKUR Hizmet noktası haline gelmesiyle İŞKUR 'un tüm hizmetlerini Borsa’da sunmuş olacağız” ifadelerini kullanan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, konuyla ilgili açıklamasında şunlara değindi: 
“İşverenimizin iş yerine alacağı personelin kayıt edilmesi ve sonuçlandırılmasına kadar tüm işleri bünyemizde gerçekleştireceğiz. Yani hizmeti işverenimiz ayağına getirmiş olacağız. Böylelikle iş arayana iş,personel arayana da personel bulacak ve dahası uygun işlere yerleştirme olanağımız olacaktır.
Bu fırsatı değerlendirmemiz ve bir avantaj olarak görmemiz gerekiyor.Her hafta Salı günleri hizmet noktasında görevlendirdiğimiz personelimiz ve İŞKUR personeli iş ve meslek danışmanı 2 memuruz ile bu hizmeti verecek olup, işverenimizin haberli talebi halinde hafta içi mesai saatlerinde de aynı hizmeti sunmaya devam edeceğiz. İşkur hizmetlerinden faydalanmak isteyenlerin yapması gereken sadece bünyemizde kurulan İŞKUR temsilciliğine gelip kayıt yaptırması yeterlidir. İmzalanan bu protokolle başta İşbaşı Eğitim Programı olmak üzere İŞKUR programları ile 500 bin kişi özel sektörde istihdam edilebilecek. 
Biz Borsa olarak istihdamdaki sıkıntıları biliyorduk. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında ve yeni işgücü temininde bu hizmetleri üyelerimize bir yıl önce Tarsus İŞKUR ile imzaladığımız İŞGÜCÜ PİYASASINDA BİRLİKTE HAREKET protokolü ile zaten vermeye başlamıştık.Çatı kuruluşumuz olan TOBB'nin bu hizmeti üstlenmesi ile üyelerimiz dışında tüm işverenlerimize de sunacak olmamız gerçekten iyi oldu.
Bir daha hatırlatmak istiyorum ki; İş başı Eğitim programları ile 6 aydan 1 yıla kadar  İŞKUR işe alacağımız kişinin ücretini ödeyecek, sigortasını ödeyecek, kısacası işverenimiz maliyetsiz işgücü temin etmiş olacak. Bu protokolle üyelerimiz istihdam sorununa çözüm bulacak, bu protokolle işverenimiz hem çalıştıracak, hem eğitecek , hem de  parasını devlet verecek.İstihdam üzerindeki yükümüz azalacak.Bizim de tek yapmamız gereken bundan yararlanmak.”

Başkan Kaya: “İşverenin İstihdam Yükünü Azaltacağız”