Sektörler Borsada Buluştu

  • 18.01.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Sektör Üyeleri  toplanarak üretici, tacir ve sanayici arasında gerçekleşen alım satımların usul ve esasları üzerine istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Sektörlerinin sorunları ile alıcı ve satıcı oldukları durumlarda ortak yaşanan sıkıntılara değinilen toplantıda, üretici lehine yapılacak iyileştirmelerin neler olabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Soya, Mısır, Pamuk ve Buğday ürünü sektör temsilcileri, mümkün olduğunca alım satımların Borsa satış salonunda yapılması için üreticinin bilgilendirilmesi konusunda faaliyet yürütülmesi gerektiği ortak fikrinde buluştular.

Üreticinin kazanması halinde sektörlerinde kazanacağına değinen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, " Biz üreticimize ne kadar sahip çıkarsak, geri dönüşünde pamuk eken, soya eken mısır ve buğday eken kısacası Tarsus'ta üretimi yapılan her ürünün uygun ve kazandıran katma değerini de ortaya çıkararak üreticimizi kazandırmış oluruz. " dedi.

Genel, ekonomik ve ticari konular üzerinde gerçekleşen toplantı sonunda ikinci toplantının Şubat ayının son haftası perşembe günü olması kararlaştırılarak toplantı sona erdi.

Sektörler Borsada Buluştu