Görme Engelli Vatandaşlarımız İçin " Beyaz Baston"

  • 13.01.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle Tarsus Görme Engelliler Derneği Başkanı Fikri Topuz'u ve Mersin Kent Konseyi Engeliler Meclis Başkanı Dursun Aslan'ı  ziyaret etti.

Başkan Topuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Sayın Başkanımın ziyareti bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Geçici olarak kullandığımız bu yerde engelli vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam  ediyoruz. Engellilerin,toplumsal yaşamın her alanında olduğunu görmemiz lazım. Uzun yıllardır bu derneğin başkanlığını yapmaktayım. Bugün ziyaretinizle bizleri memnun ettiniz." dedi.

Kent Konseyi Engeliler Meclis Başkanı Dursun Aslan ise "Engellilerin sorunları konusunda her kesin bilinçli bir farkındalık yaratması gerekiyor.Bugün için engelli sayısının Türkiyede net bir rakamı yok ancak, engelli nüfusumuz % 10-12 arasında." dedi.

Başkan Murat Kaya, "Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen ne ise her zaman yapmaya hazırız. Yeter ki engel biz olmayalım."diyerek sözlerine şu şekilde ifade etti."En büyük güzellik, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve bu konuda destek vermektir.Biz tüm insanları çok seviyoruz. Engelli kardeşlerimizin yaşamlarının kolaylaştırılmasına katkıda bulunmak hepimizin görevi olmalıdır" dedi.

Sohbetin ardından görme engelli vatandaşlarımız için Borsamız tarafından alınan Beyaz Baston'lar derneğimize verildi.

Görme Engelli Vatandaşlarımız İçin " Beyaz Baston"