2017 Yılına Girerken

  • 02.01.2017
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, gündeme, ekonomiye ve ticarete ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “2016 yılını oldukça sıkıntılı süreçler yaşayarak, tekrarını hiçbir zaman yaşamak istemediğimiz bir yıl olarak geride bıraktık. Acı ve kayıplarla dolu bir yıl oldu.” diyen Başkan Murat Kaya sözlerine şu şekilde devam etti.“Demokrasi ve hukukun üstünlüğü, Milli iradenin hakimiyeti uğruna şehit olan tüm canlarımıza, Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizin yakınlarının ve hepimizin başı sağ olsun. Bizler kanla kazandığımız bu vatanı gerektiğinde kanla koruyacağımızı bir kez daha tüm dünyaya ilan ettik. Hala anlamayan varsa biz bu topraklardayız ve terk etmeyeceğiz." dedi.

EKONOMİ VE TİCARET

Başkan Murat Kaya,Ekonomi ve ticarete dair izlenimlerini de şu ifadeleri ile değerlendirdi. "2016 yılı ekonomi anlamında, ticaretimiz anlamında ,ilişkilerimizde de beklediğimiz ve planladığımız gibi bir yıl olmadı. İçerde ve dışarıda Ülkemiz birliğine ve dirliğine dair yapılan alçakça hainlikler, bozgunculuklarında etkisiyle ekonomik büyüme performansımız, gerçek potansiyelimizin altında kaldı. Yıl içerisinde yaşanan özellikle FETÖ terör örgütü ve terör kaynaklı sorunlar, yatırım, ilave yatırım ve istihdam olanaklarımızı zayıflattı.Döviz kurundaki yükselişe rağmen ihracatımız bu durumdan olumlu etkilenemedi.Kredi faiz oranlarında istenilen kadar olmasa bile, hükümetimizin çabalarıyla belirli düşüşler sağlansa da ticari  hayatımızı hareketlendirmesi anlamında, bir tık öteye ilerleleyemedik.

Bir başka ülkede gerçekleşmesi halinde ekonomisini iflas ettirecek öyle büyük badireler yaşandı ki 2016 da, biz Yüce Türk Milleti olarak bu zorluklara kenetlenerek , birliğimizi, beraberliğimizi bozmadan yıl boyunca yüksek bir inançla direnç gösterdik.

Gerek sektörel olumsuzlukların ve kentimizde yaşanan diğer sorunların üst üste gelmesi, gerek ekonomisi tarıma dayalı şehrimizde üretilen tarımsal ürünlerimizin , üretilmesi, pazarlanmasında üreticilerimiz ve ticaret erbabımız belki de daha önce hiç tanık olmadığı ciddi zorluklarla karşılaştı.Yılmadık. Kurumsal sorumluluğumuz gereği, tespit ettiğimiz sorunlara karşı sürdürülebilir ve fark yaratıcı çözüm önerilerimizi gereken mercilere ilettik, paylaştık, takip ettik, etmeye de devam ediyoruz.

 

2017 YILINA DAHA İYİMSER BAKIYORUZ

Yeni bir yıla girerken beklentilerinin büyük olmadığını, ancak hayallerimizin büyük olması gerektiğini vurgulayan Başkan Murat Kaya, sözlerine şu şekilde devam etti. "Türk iş dünyası böylesi görülmemiş bir krizi, yaşanan bütün bu olumsuzlukları derinden, ama dik duruşunu bozmadan yaşadı. Bizler yorulmadan usanmadan yolumuza ve çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz Üreten Büyük Türkiye" ye yürekten inanıyoruz.Yaşadığımız bütün bu zorluklara karşı büyük bir kararlılıkla direnç gösterdik.Göstermeye de devam edeceğiz.İşimize, aşımıza, ticaretimize var gücümüzle, tüm varlığımızla sarıldık. Tabii ki 2017 yılında da aynı çalışma azmini göstereceğiz.Bizim çalışmaktan ve üretmekten başka seçeneğimiz yok.Türkiye'nin önünü açacak olanlar biz müteşebbisleriz.Bizler yarını düşünür, geleceği yaşarız.Geleceği yaşamak içinde en uygun, en olumlu kararı alıp geleceğe yatırım yaparız. Beklentilerimiz büyük değil ancak, hayallerimiz büyük.En doğru ve gerçekçi kararımızı ÜLKEMİZ için alırız. Biz ÜLKEMİZİ seviyoruz.Zaman en iyi ilaç deyip beklemeyeceğiz 2017 yılının 2016 dan daha iyi olması için gereken ne ise, bir an önce ona odaklanmamız gerekiyor.Daha akıllı olmaya, daha bilgili olmaya, daha sorgulayan olmaya ve gerçeğe en yakın olana her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Ancak bu sayede yol haritamızı güvenle, istikrar içinde umutlarımızı kaybetmeden , üretme potansiyelimiz arttırarak çizebiliriz. Ekonomimizi canlı tutabiliriz. 2017 yılının Tarsus ve tarım sektörü için 2016’ya göre daha iyi geçmesi için tehditleri fırsata yani avantaja dönüştürme çabamızdan da asla vazgeçmeyeceğiz.

BORSAMIZ ÜYELERİNE İŞKUR HİZMET NOKTASI

TOBB-İŞKUR arasında imzalanan protokolle, yürürlüğe giren mesleki eğitim seferberliğinden üyelerimizin yararlanması amacıyla Tarsus İŞKUR Hizmet müdürlüğü ile İŞKUR Hizmet Noktasını Borsamızda çalıştırmaya başladık.Üyelerimizin  yanında çalışacak eleman bulamıyoruz seslerine kulak verdik.Bu protokolle üyelerimiz istihdam sorununa çözüm bulacak, bu protokolle üyemiz hem çalıştıracak, hem eğitecek , hem de  parasını devlet verecek.  

2017 yılının üyelerimiz ve üreticilerimiz ile ülkemiz insanlarına hayırlı, huzurlu ve bereketli bir yıl olmasını diliyorum

 

 

 

2017 Yılına Girerken