Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95.Yılı

  • 25.12.2016
  • tarsustb

Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşun 95'inci yılında bu eşsiz coğrafyaya ve binlerce yıllık tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini vurgulayan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya mesajında şu ifadeleri kullandı.

"Biz birlik ve beraberliğimizi tek vücut olarak ortaya koymak zorundayız. ‘Bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Atatürk, Yüce Türk Milletinin hiç kimsenin boyunduruğuna girmeyeceği mesajı 100 yıl önce söyleyerek tarihin, bir milleti dirilten en önemli ilham kaynağı olduğunu ve  tarihini bilmeyenlerin coğrafyalarını da başkaları çizeceğini Kurtuluş Mücadelesinde tüm dünyaya öğretmiştir. Bu noktada bize düşen en büyük görev hatta değil satıhta bu eşsiz coğrafyamıza, binlerce yıllık tarihimize sahip çıkmaktır.Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sorunların çözülmesi için birlik, beraberlik ve dirlik içerisinde tüm gayreti göstermeliyiz.

Bu durumda neleri başaracağımızı 15 Temmuzda bir kez daha cümle aleme gösterdik. Bu millet, geçmişte olduğu gibi bundan sonrada, acılarını, zor zamanlarını paylaşarak özgür, mutlu, müreffeh bir kader birliği içinde yaşayacaktır.Gençlerimizin tarihimize ve bu coğrafya içilen dökülen kanları iyi anlamaları ve geleceğimizi bu hatıralarımızı gözeterek inşa edeceklerine inancımız sonsuzdur.Bu duygu ve düşüncelerle bundan 95 yıl önce bağımsızlık yolunda mücadele eden Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunu kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yakın silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması yolunda canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Tarsus'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95.Yılı