SmartBorsa Bulut Sistemi Borsamızda

  • 08.12.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası çağın gerektirdiği teknolojik atılımlarına bir yenisini daha ekledi. 
Bilgi ve veri güvenliğinin son derece önemli olduğu, bilginin ve kurumsal hafızanın güvenliği, korunması ve saklanmasının ve bütün bunların gizliliğinin yasal olarak muhafazasıa önem veren Tarsus Ticaret Borsası 2009 yılından bugüne yürüttüğü SmartBorsa veri yedekleme sistemini geliştirerek hiçbir aracı kuruma gerek duymadan akıllı bulut yedekleme sistemini kendi imkanları ile geliştirerek, kurum içinde kendi bilgi güvenliğini kendi sağlayan SmartBorsa sistemini tamamladı.

Borsa başkanı Murat Kaya bilgi güvenliğinin öneminin gün geçtikçe arttığına değinerek “Ülkemizde henüz yasalar ve yönetmeliklerden kaynaklanan yükümlülükler yeterli seviyede olmasa da en azından kurumsal ve kişisel bilgileri en iyi şekilde korumak için gerekli önlemlerin alınması önemlidir. Borsamız ISO 27001 bilgi güvenliği yönetim sistemi standartları ve iyi uygulamalarını dikkate alarak bir bilgi güvenliği politikası oluşturmuş ve gerekli iç organizasyonu sağlamıştır.

Geçmiş tecrübemiz, bilgi üretemeyen, ürettiği bilgiyi saklayamayan, iletemeyen, işleyemeyen, yorumlayamayan hiçbir kurumun rekabetçi olabilmesi ve sürdürülebilir bir iş modeli yaratması mümkün görünmediği fikri ile çıktığımız yolda çalışanlarımız kendi bilgi ve tecrübeleri ile Borsamıza özgü ve özel bir bulut teknolojisini kendi imkanlarımız ile hayata geçirdi. Biz biliyoruz ki; çalışanlarının yanında her kurumun, her firmanın can damarı, verileridir. Kurumun bu verileri ne kadar iyi yönettiği ve koruduğu, başarısını veya başarısızlığını belirleme konusunda çok önemlidir.

Borsamız çalışanlarının fikirleri ile üretilen SmartBorsa Bulut depolamanın temel avantajlarından biri, Internet bağlantısı olan her yerden verilerimize kolayca erişim sağlıyor ve bunun için hiçbir ek maliyet ödemiyoruz. Günümüz şartlarında bilginin güvenliğini ve erişilebilirliğini en üst seviyede tutmak ve özellikle maliyetini düşürmek de büyük önem taşımaktadır. Yani  verilerimizi borsa dışında ve yaratılan sanal site dışına, üçüncü bir kişinin denetimine taşıyarak ve onlara bu hizmetleri için aylık bir ücret ödemek zorunda kalmadan anlık olarak verilerimizi senkronize ederek her çalışanımızın sahip olduğu şifreler sayesinde kontrol altında tutabiliyoruz.

Çalışanlarımızın fikirleri ile ortaya çıkan SmartBorsa ile 1 milyondan fazla fotoğraf , 1 milyondan fazla yazılı sunum belgelerini, 1000 saatten fazla HD kalitede video görüntüsünü depolayacak olan sistemimize eklenecek ünite ile kapasitesini yükseltebilecek olduğumuz gibi bu ünite ile başka kurumlarında veri güvenliğini sağlayabilecek şekilde planlandı.Bu sistemde emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi

SmartBorsa Bulut Sistemi Borsamızda