Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Hedef 350

  • 15.11.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası, Tarsus İş-Kur Müdürlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen Girişimcilik Kursları sayesinde yıl sonuna kadar 350 kursiyeri mezun etmeyi hedefliyor.
2016 yılının 11. Uygulamalı Girişimcilik Kursu Tarsus İŞKUR iş ve meslek danışmanları tarafından düzenlenen sunum ile son buldu. 
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Gül Büyükkök eğitim alan kursiyerlere "İşveren Danışmanlığı ve Devlet Teşvikleri" konusunda, Danışman Murat Güleçoğlu " e-Ticaret ve Markalaşma Süreci" konularında ve Danışman İsmet Kara " Mülakat ve Personel Yönetimi " konularında kurs katılımcılarına seminer verdiler.
Konuyla ilgili olarak Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA şunları söyledi:
" Mevcut yasal görevlerimiz yanında sosyal sorumluluklarımız gereği gerçekleştirdiğimiz faaliyetler içinde en çok girişimciliği önemsiyoruz.İşsizliğe çözüm olarak kendi işini kurarak, ekonomiye dinamizm kazandıracak girişimcilerin yetiştirilmesi bizim çok büyük önem taşıyor.Tarsus İş-Kur Müdürlüğümüzle birlikte girişimcilerimizin projelerine destek vermek ve iş istihdamı sağlamak amaçlı kurslarımıza başlayanları ve bu kursları başarı ile bitirenleri takip ediyoruz.
Yalnız bırakmıyor, iş fikirleri aşamasında destek olmaya da devam ediyoruz. Bu yıl başlattığımız uygulama ile Çağ Üniversitesinden Yrd. Doç Dr. Eda Yaşa Özeltürkay hocamız ve  İŞKUR  İş ve Meslek Danışmanlarından takviye alarak kurslarımızın son gününde katılımcılarımızın öz güvenlerine yönelik seminerler ve faaliyetler gerçekleştiriyoruz.Girişimciliğe adım atacak her yaştan katılımcıyı cesaretlendirmeyi, donatmayı ve geliştirmeyi hedeflediğimiz uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde bizi farklı yapmaktadır.
Herkesin gördüğünü değil, kimsenin göremediği fırsatları görebilmeyi amaç edinerek eğitimin istihdama yönelmesine destek sağlıyoruz.Bu farkı 2017 yılı içinde yapacağımız eğitimlerde de devam ederek etkinliklerimizi plandık.Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 350 kişiye bu kursları vermek ve yeni istihdam alanları, yeni müteşebbisler yaratmaktır."

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Hedef 350