Kansere İnat Sağlıklı Hayat

  • 09.11.2016
  • tarsustb

Tarsus Toplum Sağlığı Merkezi ile Tarsus Ticaret Borsası "KANSERE İNAT- SAĞLIKLI HAYAT" sloganı ile  Borsa üye işyerlerinde 35-70 yaş arası çalışan erkek kadın istihdam edilenleri kapsayacak şekilde KETEM Birimi tarafından İlçemizde yürütülen kanser tarama programını gerçekleştirecekler.

Bu kapsamda; Borsamız üye ve çalışanlarına kanser eğitimi ve taraması ÜCRETSİZ olarak yapılacaktır.

Tarsus Toplum Sağlığı Başkanı Füsun Kaleli , Tarsus Ticaret Borsası ve diğer kurumlarımızın işbirliğiyle meme ve rahim ağzı, kalın bağırsak kanserinin erken tanısını sağlamak amacıyla, hizmet verdiklerini söyleyerek amaçlarının sağlıklı bir toplumda sağlıkla yaşamak olduğunu söyledi. Sözlerine şu şekilde devam eden Kaleli "Verdiğimiz eğitimlerle, kanser taramaları ile kişilerin erken yakalanabilir kanserlerin test ve muayeneleri hakkında farkındalıklarını arttırmak, bu konuda onları motive etmek ve kontrol yaptırma alışkanlıklarının geliştirilmesine destek olmaktır. Tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsizdir" dedi.

Başkan Murat Kaya;"Toplumun kanser, erken teşhis ve tarama yöntemlerinin önemi hakkındaki farkındalığını artırmak, erken teşhis ve toplum tabanlı taramalara yönelik İlçe Toplum Sağlığı Merkezimizin bu tür faaliyetlerini desteklemek, yürütülmesine yardımcı olmak, tüm bu faaliyetler sonucunda da halkımızın ve üyelerimizin bilinçlendirilerek önlenebilir ve erken yakalanabilir kanserlerin görülme oranını azaltmak nihai amacımız olmalıdır.Bu noktada; Biz "KANSERE İNAT- SAĞLIKLI HAYAT" sloganımızla çıktığımız bu birlikteliğin olumlu sonuçlarla noktalanmasını arzu ediyor, sağlıklı bir hayata EVET diyoruz." dedi.

Kansere İnat Sağlıklı Hayat