Tarsus Yenises Gazetesi ile Marka Kent Tarsus Projesi Üzerine Röportaj

  • 11.11.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, hayata geçirdikleri "Markanı Yarat, Marka Ol, Marka Kent Tarsus" projesinde bir bakıma yalnız kaldıklarını belirterek, tüm kesimlerin bu projeye destek vermesi gerektiğini söyledi.

Borsa Başkanı Kaya, Tarsus Yenises Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Şahin Turgut'a yaptığı açıklamasında, Tarsus'un hepimizin kentti olduğunu ve içinde birçok değerleri barındırdığının altını çizerek "Gerek tarih anlamında, gerek kültür anlamında, gerekse yetiştirdiği ürünler anlamında Tarsus gerçekten birçok değerlere sahip bir kent. Biz,geçmişiyle ve geleceğiyle ilgili birçok değere sahip bir şehirde yaşamamıza rağmen maalesef bunun kıymetini bilmiyoruz. Özellikle bölgede üretilen ürünler ve tarih anlamında bu kentte yeterince sahip çıkamıyoruz. Ticaret Borsası olarak 'Markanı Yarat, Marka Ol, Marke Kent Tarsus' projesini hayata geçirmek için bir hamle yapmak istedik. Bunun ateşini yakmak için de çırayı biz tutuşturalım diye düşündük. Ancak görüyoruz ki, bugün gelinen şu noktada bu projede yalnız bırakıldık" dedi.

Marke Kent Tarsus Projesi'nin, Türkiye'de ilkleri temsil ettiğine vurgu yapan Başkan Murat Kaya "Bu konuda sahip olduğumuz değerleri tüm Türkiye'ye hem de Türkiye'nin dışına tanıtmak için yapılmış ilk adımdır. Yalnız bu Tarsus Ticaret Borsası'nın çabalarıyla olmamalı, bu işe diğer tüm Sivil Toplum Örgütleri, yerel yönetimler dahil, diğer kuruluşlar ve bu işe duyarlı vatandaşlar dahil olmalıdır diye düşünüyorum. Bizler yaşadığımız kent Tarsus adına ciddi bir tanıtım hamlesi yapmamız gerekiyor. Bizler bu noktaya ulaştıktan sonra ikinci aşamamız gerçekleşecek. O noktaya ulaştıktan sonra da inşallah Tarsus hem ismiyle hem ürettiği ürünlerle ilgili ciddi bir yol alacağımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya,'Marka Kent Tarsus Projesi'nin sosyal bir proje olduğunu belirterek, "Bu proje ile Tarsus'un değerlerine sahip çıkmak, bunu tanıtmak, katma değerini yükseltmek ve tabii kendiliğinden de sosyal hayattaki canlılık ortaya çıkacaktır. Sosyal hayatın canlanması için Tarsus'un önü açılacaktır. Şunun altını çizerek belirtmek isterim ki, kentteki bütün Sivil Toplum Kuruluşları elini taşın altına koyarlarsa bu konuda başarıya ulaşabiliriz. Bizler bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Tarsus Yenises Gazetesi ile Marka Kent Tarsus Projesi Üzerine Röportaj