Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Proğramları Tanıtım Toplantısı

  • 02.11.2016
  • tarsustb

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus İlçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen tarıma dayalı hibe destek programları tanıtım toplantısına özellikle genç girişimci adayları yoğun ilgi gösterdi.

11. Etap Tarıma Dayalı ekonomik  yatırımlara hibe desteği programları tanıtım toplantısı Tarsus Ticaret Borsası salonunda yapıldı.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise, Tarsus’ta tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yoğun çaba içinde olduklarını belirterek, önümüzdeki günlerde Gıda Sanayi İhtisas Bölgesi ile Tarım İhtisas Seracılık Bölgesi kurulacağını kaydetti.

Bereketli topraklar üzerinde kurulu bulunan Tarsus’ta tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi noktasında Bakanlığın tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verdiğine dikkat çeken Murat Kaya, “Tarsus’un ürettiği ürünlerin tarıma dayalı sanayide işlenerek markalarını yaratması gerekiyor. Biz Ticaret Borsası olarak Tarsus’umuzda halkın refah düzeyinin yükselmesi, yaşam kalitesinin artması konusunda var gücümüzle mücadele ediyoruz.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürlüğü, Tarsus Ticaret Borsası ve Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından düzenlenen tarıma dayalı hibe destek programları tanıtım toplantısına özellikle genç girişimci adayları yoğun ilgi gösterdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hayri Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un Türkiye’nin en önemli tarım havzalarından birisi olduğuna dikkat çekerek, ilçede bir milyon dekar alanın üzerinde bir alanda tarım yapıldığını ve Tarsus’un bölge tarımı alanında Adana ve Mersin’in tarım ürünleri potansiyelinin yüzde 30’unu karşıladığını söyledi.

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise konuşmasında, Bakanlığın Milli Tarım Politikası konusunda çok ciddi adımlar atmakta olduğunu, bunun yanı sıra tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 oranında hibe desteği vermekte olduğunu vurguladı.

Tarsus’ta çok çeşitli ürünlerin yetiştirilmesine rağmen ürün çeşitliliği konusunda planlama yapılmadığına dikkat çeken Mustafa Kemal Karaoğlu, “Bizim amacımız sadece yüksek rekolte elde etmek değildir. Yüksek rekolteyle birlikte daha kaliteli ve ihracata en uygun şekilde ürün yetiştirilmesidir. Bizler Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak bu bilinç doğrultusunda çaba gösteriyoruz” dedi.

Mersin İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri ise yaptıkları sunumda, destek programın amacının küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi ile bu tesisler için kurulacak alternatif enerji santrallerine yüzde 50 hibe desteği verilmekte olduğunu ifade ettiler.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi ve Ticaret Borsası Meclis üyesi Ömer Özcan'ın da Katıldığı Toplantı bitiminde karşılıklı soru cevap kısmına geçildi.

Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Proğramları Tanıtım Toplantısı
Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Proğramları Tanıtım Toplantısı
Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Proğramları Tanıtım Toplantısı
Tarıma Dayalı Yatırımlara Hibe Desteği Proğramları Tanıtım Toplantısı