BORSAMIZ 2013 YILI İŞ PLANI

  • 12.12.2012

 

BORSAMIZ 2013 YILI İŞ PLANI     

      Tarsus Ticaret Borsası,Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İngiltere Odalar Birliği İşbirliği çerçevesinde sürdürülen Oda/Borsa Akreditasyon Sistemi kapsamında ;
      Meclis Başkanı Aytekin İnç’in de katılımı ile Yönetim Kurulumuzun 12/12/2012 tarih ve 203 sayılı oturumunda Stratejik Amaçlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Kesmen, Kalite Yönetim ve Akreditasyon Sistemi Süreç Sorumlusu Ali Nail Özkul, Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Mehmet Erdoğan, Yönetim Temsilcisi – Genel Sekreter Hasan Şanlı,Muhasebe Sorumlusu Serdal Özkardeşler ve Kalite Yönetim Sorumlusu Elif Köksal’ın ortak sunumları ile Borsamızın 2013-2016 yılları arası Stratejik Planı hazırlanmış ve kabul edilmiştir.

 

Başkan Bekir Kaya,
“Borsamız, TOBB’nin kuruluşunda mütevelli heyetinde bulunan ve kanunla kurulan ilk borsadır. Yine Türkiye’de Stratejik Planını hazırlayan (2009 -2012 Borsamız Stratejik Planı) ilk borsa olması ile de ilklerine devam etmiştir.

Tarsus Ticaret Borsası, sadece kanunla düzenlenen vazife sahalarında değil, üyelerine en iyi hizmeti sağlayan ve memnuniyeti en yükseğe çıkaran yönetsel uygulamalarda da öncülük yapmaktadır.

Tarsus Ticaret Borsasının stratejik planlama faaliyetleri 2008’de, Borsa Yönetiminin İlk toplantısında Stratejik Planlama faaliyetine ilişkin şifahi bilgilendirme yapılması ile başlatılmış ve Yönetim Kurulumuzun periyodik toplantılarında yine şifahi kararlarla sürdürülmüştür. Ayrıca, Genel Sekreterlik tarafından, çalışan personel ile dar ve geniş katılımlı bilgi üretimine yönelik toplantılar yapılmıştır. Nihayet 31/12/2008 tarih ve 195 sayı ile 1123/2 sayılı kararımızla hazırlanan 2009 – 2012 yılı stratejik planımızın uygulanmasına başlanmıştır.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununda yazılı esaslar çerçevesinde borsaya dâhil maddelerin alım satımı ve borsada oluşan fiyatlarının tespit, tescil ve ilanı işleriyle meşgul olmak üzere, aynı yasanın 29. maddesine göre kurulan kamu tüzel kişiliğine sahip olan Tarsus Ticaret Borsası; yatırım ve geliştirme faaliyetlerini Yönetim Kurulunun vizyonu, Meclisimiz ve komisyonlarımızın her tür desteği ile yürütmektedir. Bu kapsamda 2009 – 2012 yılı stratejik plan faaliyetlerimiz ve amaçlarımızın tamamı sağlanmıştır.
Stratejik planlamamız hazırlanırken;
* Nereye, nasıl gideceğini ve bu yolda temel amaç ve hedeflerini belirlemeyi,
* Bilinçli bir sistem ve eylem yaratmayı,
* Sınırlı kaynakları geliştirmeyi veya sınırlı kaynakları en etkin şekilde kullanmayı,
* Değişen ve gelişen tüm sosyo- ekonomik koşullara uyum sağlamayı,
* Misyonunu ileriye götürmeyi,
* Vizyonuna ulaşmayı ve
* Birlikte geleceği yaratmayı hedeflemiş ve bu yaklaşım ile planını hayata geçirmiştir.

 

Ayrıca dış paydaşları ile de uyum içinde olarak;
- Borsa faaliyetlerini yetkin personeli ile kurumsallaşmış biçimde yürüten,
- Yüzde yüz üye memnuniyetini hedefleyen,
- Planlarını üye beklentileri doğrultusunda oluşturan,
Kamu yararını ön planda tutarak temsil ettiği özel sektör camiasının menfaatlerini koruyan bir yönetim anlayışı içerisinde stratejik planını hazırlamıştır.

ÜYE MEMNUNİYETİ ve 2013 İŞ PLANI çerçevesinde hazırlanan 19/11/2012 tarih ve 1268 giden evrakta kayıtlı ANKETİ’mize cevap veren üyelerimiz ile 2013 -2016 Stratejik Plan ve Amaçlarımız ile 2013 İş planımız da bu çerçevede değerlendirilmiştir.

Üyelerimizin memnuniyeti Borsamızın memnuniyetidir. Bu itibarla;

Anketimizde, üyelerimiz “Borsamızdan yayınlanan bilgi, bülten, haber vb. etkinlikleri tarafınıza hangi haberleşme olanakları ile sunmamızı istersiniz “ sorumuza % 57 si telefon ve mesaj sitemi ile, % 39 ‘u e-mail ile, % 4 ‘ü web sayfası ile iletişim sağlanmasını ve “İstek ve şikâyetlerinizi aşağıda yer alan seçeneklerden hangilerini kullanarak iletiyorsunuz “ sorumuza % 39 ‘u e-mail, % 37 si telefon ve mesaj sitemi ile, % 10 ‘u web sayfası ile, % 14 ‘ü fax ve yazı ile, iletişim sağlanması cevabını vermiştir.

2013 yılında “Üyelere Dönük Eğitim Planı” süreçlerinde E-Ticaret, Yeni TTK, Kalite Sistemi,İhracat, Pazarlam Stratejileri ,Yatırım İndirimi Mevzuatı,Meyve Eksperliği,Borsanın görev ve faaliyetlerinin anlatılması,Üye Sohbetleri, Tarımsal Destekler Konusunda Bilgilendirme Toplantıları Eğitim Planı yapılması,

Ayrıca, Üyelerimizden gelen istekler doğrultusunda Satış Salonu Açılması, Tarımsal Ürünlerin Satış Salonunda yapılması, Borsanın Teknolojik Alt Yapısının Güçlendirilmesi,WEB sayfasının yenilenmesi,Borsa Binasının ve Pazar yerinin genişletilmesi,Laboratuarın daha kapsamlı hale getirilmesi, 2013 yılı İş planı ve 2013 -2016 Stratejik planımızda değerlendirmeye alınmıştır.

Ayrıca, Üyelerimizden gelen istekler doğrultusunda Satış Salonu Açılması, Tarımsal Ürünlerin Satış Salonunda yapılması, Borsanın Teknolojik Alt Yapısının Güçlendirilmesi,WEB sayfasının yenilenmesi,Borsa Binasının ve Pazar yerinin genişletilmesi,Laboratuarın daha kapsamlı hale getirilmesi, 2013 yılı İş planı ve 2013 -2016 Stratejik planımızda değerlendirmeye alınmıştır.

2013 yılı iş planımız kapsamında sosyal sorumluluk kapsamında “10-16 Mayıs 2013 tarihlerinde engelliler haftası nedeniyle “Engel SİZ misiniz” afiş projesi hazırlanması, 05-013 Mayıs 2013 tarihlerinde Trafik haftasının kutlanması, Resmi ve Dini Bayram kutlamaları, ÇKA 'sına proje hazırlanması, eğitim ve gıda yardımları ve benzeri işler ile, Üyelere Borsanın mevcut hizmetleriyle ilgili faaliyet raporu sunulması, Üyelerimize sektörleri ile ilgili konferans, toplantı verilmesi, Tarsus'a Değer Katanlar programı ile üyelerin onure edilmesi, Ulusal pamuk ve hububat konseyi toplantılarına katılım sağlanması, Personelin motivasyonunu arttırmak amacıyla hizmet içi eğitim programları ile motivasyona yönelik faaliyetler uygulanması, Yeni hizmet binasına taşınılması, depoların bitirilmesi,Kantar hizmeti ve Satış Salonu hizmeti verilmesi, laboratuarın iyileştirilmesi ve benzeri işler iş planımız kapsamında değerlendirmeye alınmıştır.

Stratejik Plan çalışmalarımıza katkılarından dolayı tüm dış paydaşlarımıza, üyelerimize, Meclisimize, Yönetim Kurulumuza ve çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunarım.

Bekir KAYA
Başkan

 

 

 

BORSAMIZ 2013 YILI İŞ PLANI
BORSAMIZ 2013 YILI İŞ PLANI