Borsa Çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde

  • 12.08.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası çalışanları ve stajyerleri sertifikalı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi aldı.

6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve aşağıdaki yönetmelik kapsamında giren tüm işyerlerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri düzenlenmesi zorunluluğu kapsamında Tarsus Ticaret Borsası çalışanlarına ve stajyerlerine yönelik olarak, İş  Sağlığı ve Güvenliği  ile Risk Değerlendirme eğitimi düzenlendi. Borsanın elektronik satış salonunda gerçekleştirilen eğitim İş Güvenliği Uzmanı  Mesut Hırlak ve İş Yeri Hekimi Dr.Mehmet Can Şahin tarafından verildi.

01/07/2016 tarihinde uygulamaya giren 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanununun yeni uygulamaları kapsamında Borsa çalışanlarının İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda eğitimlerini bir an önce alması yönünde salık veren Borsa Başkanı Murat Kaya “İster çalışan olsun ister işveren olsun, sorumluluk taşıyan herkesin her türlü yasal zorunluluğu yerine getirmeleri gerekmektedir.İş sağlığı ve güvenliği, dünyadaki tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye için de büyük önem arz eden bir konudur.  İş sağlığı ve güvenliği özellikle mesleki eğitim noktasında büyük ağırlık taşımaktadır. İş sağlığı ve güvenliğinin yapılan yasal düzenlemeler doğrultusunda sınırları belirlenmiş ve önemli boyutlarda kişi ve kurumları bağlayıcı hale getirilmiştir. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında uygulanan yönetmelikler ve diğer başlıklardaki kurallarla iş kazalarının önüne geçilmeye çalışılmaktadır. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasında düzenlemiş olduğumuz bu eğitimimizin hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Fotoğraf vb. görsellerle desteklen eğitimde, 6331 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikte belirlenen konular ve sorumluluklar anlatıldı. Eğitim sonunda çalışanlara ve stajyer öğrencilere test sınavı yapıldı.

Borsa Çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde
Borsa Çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde
Borsa Çalışanları İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitiminde