Temmuz Ayı Meclis Toplantımızda "DARBE" yi Lanetledik

  • 29.07.2016
  • tarsustb

Borsamız Temmuz Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti.Toplantı Meclis Başkanı Tevfik Başarır'ın 15 Temmuz gecesi teşebbüs edilen darbe girişimine dair kınama mesajından sonra Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya'nın düzenlenen hain darbe girişiminin yurt dışında bilgi kirliliği ile algılandığı ve bu bilgi kirliliği ile mücadele edilmesi için iş adamlarına görev düştüğünü söyledi.

Meclis Başkanı Tevfik Başarır "Değerli Meclis Üyelerim ; 15 Temmuz akşamı ülkemize ve demokrasimize karşı yapılmış olan bu haince planlanan ve alçakça yapılan darbe girişimini lanetle kınıyorum.Yüce Türk Milleti dünyada eşi ve emsali olmayacak yürekle, iman gücü ve büyük bir cesaretlik örneği göstererek darbe girişimine sekte vurmuştur. Ülkemizin bütün kurumları, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve Biz TARSUS TİCARET BORSASI olarak ilk günden bu darbe girişimine tepkimizi gösterdik , demokrasimizi sahiplendik ve koruduk.

Yaşanan darbe girişiminde hayatının kaybeden demokrasi ve vatan sevdası ile mertebesi şehit olanlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.Devletimize,vatanımıza ve milletimize bir daha böyle hain ve alçak girişimleri yaşatmasın diyerek Temmuz Ayı Meclis toplantısını açıyorum." açılış konuşması ile yapılan toplantıda Haziran ayı HİK raporu okunarak mizan ve Haziran ayı bütçesi  oy birliğiyle ile kabul edildi.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya Meclis Toplantısında yaptığı konuşma;

 

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini ilk anlardan itibaren tepkimizi gösterdik.Bu hainliğin, alçaklığın başarısızlığa uğraması, Yüce Türk milletinin kenetlenerek tek YÜREK , tek MİLLET duruşu, kararlılığı ve en önemlisi demokrasiye sahip çıkma arzusu ile mümkün olmuştur. Bir grup hazin azınlık tarafından planlanarak, vatanımızın, ülkemizin birlik ve beraberliğine, Yüce Türk Milletinin meşru iradesine karşı yapılan bu adice eylem, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir.Bu darbe girişimini Tarsus Ticaret Borsası adına şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

Bu vatanın birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik her türlü hareket ve yaklaşıma büyük Türk milletinin ne taviz vermeye niyeti nede tahammülü yoktur. Aziz Türk milleti her türlü müdahaleye milletçe mesafesini koruyarak  dimdik tavrıyla duracaktır. Bu tavrımızla duruş sergilememiz şarttır ve tarihi bir sorumluluktur.

Milletimizin sergileyecegi sağduyu Vatanının Birliği  ve bölünmezliği noktasında büyük önem ve gereklilik arz etmektedir.Hiç bir provokasyona taraf olmadan dikkatle ve demokrasiye tam bir riayet içinde kalarak sagduyumuzla birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiç bir zaman izin vermeyecek buna  kimsenin de gücü yetmeyecektir.

Demokrasiye de,hukukun üstünlüğüne de yapılan her türlü müdahaleye karşıyız. Türkiye; darbe teşebbüsünde bulunan vatan hainlerini affetmeyecektir.

Dünya da büyük yankılara neden olan bu darbe girişimini bizler hür teşebbüs olarak,  iş adamları olarak daha dikkatle takip etmeliyiz. Yurt dışına yaptığımız ticaretle ilgili yabancı iş adamlarına, yabancı sermayeye lanse edilen bilgi kirliliğinin önüne geçerek, Türk Ekonomisinin , ticaretimizin hiç bir şekilde sekteye uğramadığını açıkça ifade edebilmeliyiz.Şimdi daha çok birlik ve beraberlik zamanıdır, daha çok kenetlenme zamanıdır.

Demokrasimize yapılan hiçbir darbeyi, hiçbir kalkışmayı kabul etmiyoruz. Yüce Türk Milletinin iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz. Tüm inancımızla demokrasimize sahip çıkıyoruz.

“Hakimiyet bila kayd-u şart Milletindir.”

Devletimize ve milletimize geçmiş olsun.Milletimizin başı sağ olsun. Allah,Yüce Türk Milletine bir daha İstiklal Marşı Yazdırmasın.

Temmuz Ayı Meclis Toplantımızda "DARBE" yi Lanetledik