Başkan Murat KAYA IKV'nin 54. Olağan Genel Kurulunda

  • 28.07.2016
  • tarsustb

İktisadi Kalkınma Vakfının (İKV) 54. Olağan Genel Kurulu 26 Temmuz 2016 Tarihinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

İktisadi Kalkınma Vakfı TOBB Delegesi olarak olağan genel kurula katılan Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya; TOBB 'nin 365 Oda ve Borsamızın, darbe girişimi kamuoyuna yansıdığı anda, süratle demokrasinin, seçilmiş meşru yönetimin yanında yer aldığını, darbe girişimini tanımayacağını tüm dünyaya ilan ettiğini hatırlatan Başkan Murat Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"İKV, Türkiye'nin diğer ülkeler ve AB ile olan ilişkilerini geliştirmek ve yurt dışında tanıtımını yapmak için çalışıyor. Türkiye’nin AB katılım sürecinde karşılaştığı çeşitli sorunlar ve bu sorunlara çözüm üretilmesi de İKV’nin güncel araştırma ve çalışma konuları arasında yer almaktadır. Bugün, kurucularının yanı sıra, başta TOBB olmak üzere TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi), TÜSİAD, İHKİB (İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği), İstanbul Ticaret Borsası, Türkiye Bankalar Birliği, TİSK (Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu), Türkiye Ziraat Odaları Birliği gibi iş dünyası ve sektörleri temsil eden mütevelli kuruluşlar tarafından desteklenmektedir.Mütevelli kurumların yanında, otuzun üzerinde kuruluş da destekçi olarak Vakfın faaliyetlerine katkıda bulunmaktadır.

Bizlerin iş dünyası olarak ülke dışında çalıştığımız ihracat yaptığımız firmaların edindiği ciddi bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliğinin süratle giderilmesi gerekiyor. Bilgi kirliliği veya yanlış ve maksatlı bilgi akışının ülkemize ve iş dünyamıza  zarar vermesinin önüne geçmeliyiz. " dedi.

Başkan Murat KAYA IKV'nin 54. Olağan Genel Kurulunda