Akreditasyon Geliştirme Ziyaretimiz Gerçekleşti

• 21.07.2016

Borsa ve Odaların kurumsal kapasitesinin arttırılarak üyelerine sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla 9. Dönem Akreditasyon Sürecine dahil olan Borsamız 14/01/2014 tarihinde A kalite sınıfında Akredite Borsa olarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet verdiğini belgelemiştir. Üyelerimize Avrupa standartlarında 5 yıldızlı hizmet vermeyi, özel sektörün önünü açmayı ve temel faaliyetlerimizin kalitesini arttırmayı amaçlayan Akreditasyon Sistemi’nin ilk geliştirme ziyareti Borsamızda gerçekleşti. Borsa Yönetim Kurulu ve aynı zamanda Akreditasyon İzleme Komitesi Başkanı Murat Kaya, Genel Sekreter Hasan Şanlı ,Akreditasyon Sorumlusu Elif Köksal ve Cumali Erdoğan'ın hazır bulunduğu geliştirme denetiminde Borsamızın akreditasyon sürecindeki çalışmaları gözden geçirildi.

Konu ile İlgili Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, “ Akreditasyon Geliştirme Ziyareti ; Türk Loydu İktisadi İşletmesi Baş Denetçisi Ali Güneş tarafından gerçekleştirildi.. Ziyaret sırasında bir tür yerinde eğitim ve danışmanlık hizmeti sunularak Akreditasyon sistemi adına güçlü ve iyileştirmeye açık yönlerimiz tespit edildi. Son derece faydalı geçtiğine inandığımız geliştirme ziyareti özüne ait bir rapor, daha sonra Kurumumuza gönderilecek. Asıl denetimin yapılacağı Kasım-2016 dönemine kadar mevcut durumumuzun iyileştirmeye açık yönleri tespit edildiği bu denetim öncesi geliştirme ziyaretinden memnun olduk.

“HEDEF, KALİTE TARSUS” sloganı ile çalışmalarına devam eden TARSUS Ticaret Borsası uluslararası kalite standartlarını yakalamayı amaçlamış, yoğun çalışmalar sonucunda 08/11/2013 tarihinde borsada ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’ni hayata geçirmiş, ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Türkiye de sadece birkaç oda ve borsaya temel ve yeterlilik hizmetleri bakımından verilen” A Sınıfı Akreditasyon Hizmet” belgesini 14/01/2014 tarihinde almayı başarmıştır.

2015 Yılında 10002 Müşteri Memnuniyeti, 27001 Bilgi Güvenliği ve 17025 İyi Laboratuar Uygulamaları Yönetim Sistemleri ile ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMİ'ne geçiş hazırlıklarını tamamlayan Borsamız uymak zorunda olduğu kanunlar çerçevesinde üyelerine sunduğu hizmet kalitesini ve hızını kontrol altında tutarak verimliliğini arttırarak, sürekli gelişmeyi önemsemiştir.

Hızlı, etkin ve kaliteli hizmet sunmak için kurumsal mükemmeliyeti sağlayan Borsamız İnsan kaynakları ihtiyaçlarını belirlenmiş, işgücü analizleri, yörenin tarımsal potansiyeli, alıcı ve satıcı ihtiyaçları doğrultusunda gerekli düzenlemelerin yapılanması sağlanmıştır.

Tarsus Ticaret Borsası; yatırım ve geliştirme faaliyetlerini Yönetim Kurulumuzun vizyonu, Meclisimiz ve komisyonlarımızın her tür desteği ile yürütmektedir. Bu kapsamda 2013 – 2016 yılı stratejik plan faaliyetlerimiz ve amaçlarımızın 2015 yılı takvimi başarı ile  tamamlanmış, 2016 yılı takvim uygulamamızda başarılı şekilde devam etmektedir.

* Misyonunu ileriye götürmeyi,

* Vizyonuna ulaşmayı ve

* Birlikte geleceği yaratmayı hedefleyen Borsamız 2016 yılı Ocak ayında 2017-2020 yılları yeni stratejik plan hazırlıklarına başlamıştır.

TARSUS Ticaret Borsası almış olduğu bu sorumluluğun bilinciyle üyelerine, TARSUS’ a ve ülkesine  çok  daha  yararlı  hizmetler  vermeye  devam edecek   ve  bu    hizmetlerin  sürekliliğinden,  kalitesinden  ödün vermeden görevini sürdürecektir.

Murat KAYA

Akreditasyon Geliştirme Ziyaretimiz Gerçekleşti