İthal Damızlık Gebe Düve Toplantısı

• 07.06.2016

Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karabulut ev sahipliğinde Tarsus Ticaret Borsası salonunda Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Şimşek Başkanlığında toplanan üretici üyelere 2. etap gebe düve ithalatı konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bakanlığın izni ile daha önce ithalatı yapılan , karantina süresinden sonra dağıtımına başlanan ve tamamlanan İthal Damızlık Gebe Düve için ikinci etap hazırlık çalışmaları kapsamında İthal Damızlık Gebe Düve talep eden üreticilerimize Ziraat Bankası kredi aşamaları, İthal damızlık dişi hayvanlarda gümrük vergisine getirilen artış ve oranlar ( %7,8’lik artış) , seçime gidecek heyette kimlerin olduğu, ülkemize girişini tamamlayan düvelerin karantina yeri ve masrafları konuları üreticilere ayrıntılı olarak anlatıldı.Soru cevap şeklinde ki toplantıda üreticilerinden gelen her türlü sorular Tarsus Süt Üreticileri Birlik Başkanı tarafından cevaplandı.

İthal Damızlık Gebe Düve Toplantısı