Nazilli Ticaret Borsası'nın Ziyareti

• 25.05.2016

Nazilli Ticaret Borsası, Güney Ege Kalkınma Ajansı 2016 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Aydın Nazilli’de Nazilli Ticaret Borsası Soğuk Hava Deposu Fizibilitesi projeleri kapsamında Tarsus Ticaret Borsası'nı ziyaret ettiler.

Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı, Ziya Aksüt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahiye Erürker, Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Çelik, Genel Sekreter Nilüfer Aşıkoğlu Akreditasyon Sorumlusu Ezgi Terk, Tescil Sorumlusu Metin Atay, Nazilli İncir Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ramazan Konak , Enstitüsü Gıda Mühendisi Erdem Çiçek , Kalite Yönetim Sistemi Danışmanları ve Denizli ABİGEM danışmanlarından kurulu ziyaret heyetine Borsamızca hizmet verilen Tarsus Ticaret Borsası Soğuk Hava Depoları hakkında bilgi verildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya'nın iş nedeniyle şehir dışında olması sebebiyle ilk gün ziyaretçilerimiz Meclis Başkanımız Yılmaz Karabulut tarafından karşılandı.Ziyaretlerinin 1. gününde Nazilli Ticaret Borsası heyeti ile birlikte ile Alata Bahçe Kültürleri Enstitü Müdürlüğü ziyareti gerçekleştirilerek Alata ile Tarsus Ticaret Borsası'nın ortak konuları ve projeleri hakkında Alata Müdürü Dr. Davut Keleş ve Bölüm Başkanı Cengiz Türkay tarafından bilgi verildi.Alata ile birlikte 5 yıllık proje olan ve şu an 2. yılı devam eden Tarsus Beyazı Üzümü Çeşidinin Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi amaçlı başlatılan proje  ve Tarsus Zeytin Platformunu ile Tarsus Sarıulak Zeytini için coğrafi işaret alınması için yapılan çalışmalar konusunda bilgi paylaşımının ardından Alata'nın işleyişi, kazandırdığı katma değeri, laboratuar zenginliği konularında bilgi paylaşımı yapıldı.

Ziyaretlerinin 2. gününde Nazilli Ticaret Borsası heyetini ağırlayan Başkan Murat Kaya, Borsamızın işleyişi , faaliyetleri konularında bilgi verdi.Nazilli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Aksüt " Tarsus Ticaret Borsasının faaliyetlerini duyuyor ve memnun oluyoruz.Nazilli de Tarsus gibi kabuğunu kırmaya çalışan bir kent. Yakın zaman önce Hayvan Pazarımızı kurduk ve bölgeye modern bir pazar yeri kazandırdık.Bizlere gösterdiğiniz samimiyet ve yakınlık için teşekkür ederiz." dedi.

Başkan Murat Kaya gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Göreve geldiğimiz günden bugüne çalışmalarımızı hep bir plan kapsamında değerlendirmeye aldık. Global anlamda gerçekleşen değişikliklerin takipçisi olduk.Bir bütünün parçası olmak gayesiyle çıktığımız yolda Borsamızı ve kentimizi en iyi noktalara taşımak amacındayız.İşimiz tarımla, tarım bizim ve ülkemizin geçim kaynağı, geleceği." ifadesi ile tarım havzaları modelinin tam manasıyla uygulanmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Başkan Murat Kaya ziyaretçilerimize resim sergimizi, sanayi müzemizi gezdirdi. Ardından laboratuarımızı, soğuk hava depolarımızı, hububat depolarımızı tanıttı.Elektronik Satış Salonunda ziyaretçilerimizle demo alım satımı gerçekleştirerek satış salonumuz hakkında bilgi verdi.

Nazilli Ticaret Borsası personelleri ile personellerimiz borsaların, muhasebe, muamelat, evrak ,arşiv,satış salonu, laboratuar, iş hacimleri, iş alanları, akreditasyon sistemi çerçevesinde yapılan düzenlemeler, yapılmasını düşündükleri yenilikleri kıyaslama çalışmaları ile başarılı bir şekilde paylaştı.

Nazilli Ticaret Borsası'nın Ziyareti