GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE BEDELSİZ PROJE YAZMA DESTEĞİ

  • 25.04.2016
  • tarsustb

Genç çiftçilerin projelerine 30 bin liraya kadar hibe verilecek. Köyde yaşayan ya da köye dönen gençler; üzüm, mantar, süs bitkisi, ipekböceği yetiştirip destek alacak.Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bitkisel, hayvansal üretim, yöresel tarım, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler desteklenecek. Hibe ödemesi yapılabilmesi için hibe sözleşmesi imzalanması ve proje yatırımının tamamlanması gerekiyor.

Proje kapsamında verilecek hibe, 81 ildeki nüfusu 20 binden az olan yerleşim alanlarını kapsayacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığıyla yapılacak. Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek.Hibe desteği bu yılla beraber 3 yıl sürecek.Proje kapsamındaki genç çiftçinin 18 - 40 yaş arasında olması  desteğin en önemli maddesi.

NELERE DESTEK VERİLECEK;

Bitkisel üretim: Meyve bahçesi tesisi, bağcılık, çok yıllık üzümsü bitkiler, mantar üretimi, kontrollü örtü altı tesisi, süs bitkisi yetiştiriciliği, meyve fidanı yetiştiriciliği,

Hayvansal üretim: Büyükbaş hayvancılık, küçükbaş hayvancılık, manda yetiştiriciliği, arıcılık, ipekböcekçiliği,

Yöresel, aromatik bitki üretimi, işlenmesi: Tek ve çok yıllık bitki üretimi, yöresel ürünlerin üretimi, yağ elde edilmesi.

En önemlisi;Coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeleri ile Coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeleri destekten faydalanacak.

PROJE NASIL YAZILACAK;

Destek ten yararlanmak isteyen ve şartlara haiz genç çifçiler Borsamızda uzman  personel aracılığı ile aynı gün kayıtları ve projeleri yazılacaktır. Proje yazımından hiç bir bedel talep edilmemektedir.

KÖYE DÖNENLERE HİBE DESTEĞİ ŞARTLARI

T.C vatandaşı olmak

Tebliğin yayınlandığı günden itibaren( 5 nisan 2016 tarihli resmi gazetede yayımlanmıştır)

18 yaşından gün almış 41 yaşından gün almamış olmak,

okur-yazar olmak,

Ücretli çalışıyor olmamak,

Örgün eğitime devam ediyor olmamak,

Vergi mükellefi olmamak( KDV, gerçek ve basit usulde),

Aynı proje kapsamında devlet destekli hibe programlarından yararlanmamış olmak şartları aranmaktadır.

SON BAŞVURU :12/MAYIS/2016

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE BEDELSİZ PROJE YAZMA DESTEĞİ