SÜT SEKTÖRÜ BORSADA TOPLANDI

  • 21.04.2016
  • tarsustb

Tarsus’ta üretimi sağlanan sütün kalitesi ,pazarlanması ve fiyatlarını konu olan sektör toplantımıza Menkobirlik Başkanı Ömer Özcan , Süt Üreticiler Birlik Başkanı İrfan Şimşek , Borsa Meclis Başkanı Yardımcımız Yılmaz Karabulut, Hacıhamzalı Süt Kooperatifi Başkanı Ayhan Özer, Üyemiz Ayhan Aybak, kooperatif başkanları ve üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Meclis Başkan Yardımcımız Yılmaz Karabulut’un yaptığı sektör toplantısında Tarsus’ta 45 ton günlük süt üretimi yapıldığını, 8 tane soğuk zincir süt toplayıcısı olduğu  ve toplam süt ineğinin 25 bin civarına ulaştığını ifade etti.

Süt kalitesi Türkiye süt kalite değerleri ile aynı olup , soğuk zincirin artması ile kalitede ortalamanın üstüne çıkılacağı , bununla ilgili çalışmalar yapıldığı , kuru madde , protein, yağ oranları konusunda da Tarsus Ticaret Borsası laboratuarında cihazların hazır olduğunu ve iş birliği içinde hizmet verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

Menkobirlik Başkanı Ömer Özcan , "İşin ticari boyutundan çok toplumsal boyutu ve ekonomik boyutu bizler için önemlidir. Burada önemli olan üreticidir, üreticiye olan hizmettir. Bu bölge hayvancılık adına kendini anlatamıyor. Biz bu durumda iken aslında tüm Türkiye’de aynı sorunlar yaşanmaktadır. Ancak hayvancılık potansiyelimiz konusunda kendimizi anlatabileceğimiz bir platform , birliktelik kurmamız acilen gereklidir.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Şimşek,"Geçmişi bırakarak yeni bir yol, yeni bir haritada önümüze bakmak zamanıdır . Bugün burada üretim kalite anlamında, verim anlamında arttırmak için organize olmamız gerekiyor . Sonuç olarak üretici varsa biz varız ,biz ne kadar kaliteli hizmet sunarsak üreticimiz var olacak , daha çok süt üretecektir." dedi.

Toplantı genel sorunların çözüme ulaştırılması konularında devam etti.

SÜT SEKTÖRÜ BORSADA TOPLANDI