BAŞKANIMIZDAN ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMA MESAJI

  • 10.05.2016
  • tarsustb

Toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşlarımızın çalışma hayatı, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmaları devletimizin olduğu kadar hepimizin de  en önemli hedeflerinden olmalıdır.

Engelli olmak insanların istemleri dışında oluşan bir durumdur. Doğuştan olabildiği gibi, sonradan da karşılaşılabilir. Doğuştan ya da hastalık, kaza neticesinde bedensel, zihinsel ve sosyal yeteneklerini kaybeden bu insanlarımıza engelleri nedeniyle engel olmak yerine fırsat eşitliği tanıyarak mücadele etmelerine olanak sağlamalıyız.

Hepimizin birer engelli adayı olduğu dünyamızda, engelli vatandaşları toplumun dışına itmek medeni toplumların içine düşmemesi gereken önemli bir durumdur. Engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrelerinin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diler, selam ve saygılarımı sunarım.

BAŞKANIMIZDAN ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMA MESAJI