KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…

  • 20.04.2016
  • tarsustb

Anadolu bozkırının ortasında kültür ve sanat merkezi özelliğine sahip yenilenen ve büyüyen kenti olan, bugün bile hayranlık uyandıran Ahilik felsefesinin doğup yayıldığa, göz kamaştırıcı bir kültür varlığına sahip, 13. yüzyılda Türkçeyi büyük bir inançla savunup Türkçe şiirler yazarak Türk edebiyatının ölmez isimleri arasına katılan Aşık Paşa'yı; gökbilim, İslâm hukuku, felsefe-tasavvuf bilgini CacaBey'i ve daha nicelerini yetiştiren ve Tarsus Ticaret Borsası olarak 20 KASIM 2015 yılında Kardeş Borsa olduğumuz Kırşehir Ticaret Borsasını iadeyi ziyarette bulunduk.
Gerçekleşen ziyarette iki Borsanın Kalite Yönetim Sistemi ve Akreditasyon Sistemi, Kıyaslama Çalışması ve Borsalarımızın iyi uygulamalarını kapsayan karşılıklı bilgi paylaşımlarında bulunuldu.
TOBB'nin Akreditasyon Sistemine dâhil olan ve bu sistem ile Borsacılık anlamında birçok yeniliğe ev sahipliği yapan Kırşehir Ticaret Borsası henüz 20 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen hem hayvancılık hem de hububat alanında önemli gelişmeleri kaydettiğini görmüş olduk. Yaklaşık 200.000 metre kareden fazla alanda hizmet veren ve bu arazi içerisinde son derece modern bir hayvan pazarı ve ileri ki günlerde açılışını yapacakları hayvan satış salonu ise zaten gelişmiş olan hayvancılık sektörünün daha da gelişmesine öncülük eden Kırşehir Ticaret Borsası hayvan varlığı ile Dünya ortalamasının üzerinde bir sayıya sahip olduğunu da ziyaretimizde öğrendik. Aynı şekilde hububat sektöründe de gelişme kaydeden Kırşehir Borsası üyelerine depo,kantar ve laboratuvar hizmetlerini de sunmakta. Ahi Evran Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri ve Borsa alanı içinde bulunan projelerini inceledik.
Kırşehir Ticaret Borsası her geçen gün; Şehir gibi kendini yenilemekte ve yenilenmekte sürekliliği devam ettirme gayreti ile çalışmalarını sürdürmektedir. Hayvan pazarı ,laboratuvar,Satış salonu,Dezenfektan tüneli,barkot sistemi,sosyal tesisler,kantar binası,hububat depoları,nın gezildiği Borsada personellerimiz borsaların,muhasebe,muamelat,evrak ,arşiv,satış salonu, laboratuvar, iş hacimleri, iş alanları, akreditasyon sistemi çerçevesinde yapılan düzenlemeler, yapılmasını düşündükleri yenilikleri kıyaslama çalışmaları ile başarılı bir şekilde paylaştı. Borsa da yapılan çalışmaların üyelere ve kente direkt yapılan hizmetler olarak yapıldığı Kırşehir Ticaret Borsasına , ziyarete geldiğimiz andan dönüş anımıza kadar gösterdikleri ilgiye, kardeşliğe, sevgiye defalarca teşekkür ederiz.
Biz Kırşehir de Bir Evimiz Olduğunu Biliyoruz.

 

KIRŞEHİR TİCARET BORSASI YAZISI

Tarsus Ticaret Borsasından Kırşehir Ticaret Borsasına ziyaret yapıldı. Tarsus Ticaret Borsası ile Kırşehir Ticaret Borsasının kardeş Borsa olması sebebi ile 15 nisan Cuma günü gerçekleşen bu ziyarette kıyaslama da yapıldı.
Yapılan ziyarete Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı,Cumali Erdoğan,Elif Köksal,Serdal Özkardeşler,Ali Fuat Tekeli,Abdurrahman Özpolat,H.İlkan Özköse,Ezgi Fındık katılırken Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ile Borsanın tüm personeli katılım sağladı.
Görüşmede konuşan Tarsus Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hasan Şanlı ” Kırşehir Ticaret Borsası ile Ocak 2015 yılından beri kardeşiz. Bu anlamda Kırşehir Ticaret Borsasına personellerimiz ile ziyarete geldik. Ziyaretin asıl amacı hem kardeş olduğumuz borsayı gezip görmek hem de borsalar arası kıyaslamada bulunmaktı. Kırşehir Ticaret borsası genç bir borsa olmasına rağmen özellikle hayvancılık sektöründe çok büyük gelişme sağladığını gördük. Buna paralel olarak Hayvan pazarını geliştirmişler ve hayvan satış salonunu hazır hale getirmişler. Çağdaş borsacılık anlayışı ile çalışan ve bu doğrultuda hareket eden kardeş borsamız hububat borsacılığında da; depo , kantar ve laboratuvar gibi faaliyetlerle de üyelerine hizmet veriyor. Kırşehir Ticaret Borsası her geçen gün tıpkı Kırşehir gibi kendini yenilemekte ve sürekliliği devam ettirme gayreti ile çalışmalarını sürdürmektedir. Kırşehir Ticaret Borsasının bu başarılı çalışmaları kardeş borsa olmamız sebebi ile bizleri daha da mutlu etmektedir. Kırşehir Ticaret borsamızı tebrik ediyorum”. dedi.
Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik ise şunları söyledi “ Tarsus Ticaret Borsasının borsamızı ziyaret etmeleri bizleri ziyadesi ile mutlu etmiştir. Bilindiği üzere TOBB akreditasyon sisteminde A sınıfı akredite olan bir borsa ile kardeş olmak ve kardeş borsamızı Kırşehir Borsamızda görmekten son derece mutlu olduk.
Ziyaret esnasında gerek Tarsus Borsa ve gerekse de Kırşehir Borsamızın, Muhasebe, Tescil, Muamelata, Evrak, Satış Salonu vb. gibi faaliyetlerini karşılıklı olarak inceleme ve kıyaslama imkânı bulduk. Güzel ve üyelerimize katkı sağlayacak iyi uygulamaları borsalarımıza da uygulamak için tespitlerde bulunduk. Bu tür ziyaretler iki kardeş borsaya da büyük katkı sağlayacaktır “dedi.
Daha sonra Tarsus Ticaret Borsasından Kırşehir Ticaret Borsasına Kardeş borsa plaketi verilirken günün en anlamlı hediyesi Tarsus Ticaret Borsasının “Şehrin Bereket Anahtarı”nı simgeleyen temsili anahtarı Kırşehir Ticaret Borsasına takdim etmesi oldu

 

KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…
KARDEŞ BORSALAR KIRŞEHİR’DE BULUŞTU…