BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI

  • 18.04.2016
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası , Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası 2016 yılı 1. Müşterek Toplantısı Tarsus TSO Toplantı Salonunda yapıldı.

Tarsus TSO Başkanı Hasan Ruhi Koçak 'ın Başkanlığı'nda yapılan toplantı divanında Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, Borsa Meclis Başkanı Tevfik Başarır, TSO Meclis Başkanı Ali Kıraç divanı oluşturdu. Oda ve Borsa Meclis Üyelerinin tamamının katıldığı toplantıyı personellerde izledi.

Tarsus TSO Başkanı Hasan Ruhi Koçak açılış konuşmasında bu toplantının bir ilk olduğunu ifade ederek," Tarsus özlenen yarınlar için hazır. Gelişmemiz için finansa erişim sorunu, ulaşım altyapısı sorunu, nitelikli eleman sorununun çözülmesi ve vaat edilen sözler için birlikteyiz. Biz Tarsus'un yarınları için gerekli çabayı bu birliktelik ile göstereceğiz ve yarınlar için beraber çalışmaya devam edeceğiz.Yakın bir tarihte Çukurova Havalimanının ihalesi yapılacak ve kısa bir süre zarfında uluslararası bir havalimanına kavuşacağız.Demiryolu lojistik üssü ile Tarsus'un önemi bir kat daha artacaktır.Tarsus  ürettiği ürün çeşidiyle dünyanın neresinde olursa olsun her ülkenin ihracatını karşılayacak potansiyele sahiptir. Devam eden projelerin kısa sürede tamamlanması Tarsus'un ekonomik ve sosyal hayatı açısından son derece önemlidir. Bu süreçte Tarsus'a kurulacak Tarım Teknoparkı ziyadesiyle önemsiyoruz. Tarımsal altyapı sorunlarını halletmiş bir Tarsus'un bölgesinin ve ülkesinin olduğu kadar yakın coğrafyasının da ihtiyaçlarına cevap verecek konuma ulaşacaktır. Yine Tarsus'un büyük sermaye yatırımlarına ihtiyacı vardır.İç veya Dış Sermaye kazandırma konusunda birlikte çalışmaya hazırız. Tarımsal altyapısını tamamlamış, kümelenmesini sağlamış, lojistik sorunu, mesleki eğitim sorunu, ulaşım sorunlarını halletmiş Tarsus olarak biz buradayız." dedi.

 

Borsa Başkanı Murat Kaya "Ülke ekonomisi bir süredir, seçimler ve sonrasında yaşanan terör olayları nedeniyle durağanlaştı.Ancak bizler bu yavaşlamada çok çalışmalıyız. Ben umutluyum. Karamsarlığa düşmeden birlikte atacağımız her adımla gayretlerimize, üretmeye, çalışmaya devam etmeliyiz.Tarsus halkının sesine kulak vererek kendine yeni bir rota çizmesi ve enerjisini geleceği için harcaması gerekir” diyerek sözlerine şu şekilde devam etti.

 

Geçen yıl Odamızla birlikte Alata Bahçe Kültürleri İstasyonu Müdürlüğü ile Tarsus Beyazı Üzümünün yol ve raf ömrünü uzatacak büyük bir projeye başladık.Yakın bir zamanda projemizin durumu için gerçekleştirildiğimiz ziyarette umutlarımız daha da büyüdü.Alata ile yürüttüğümüz bu proje 5 yıllık olup sonuç raporları ile Tarsus Beyazı Üzümünün ticari hale getirilmesi, ihracatının sağlanmasıdır. Tarsus’ta bağcılık adına yöresel bir markamız olan Tarsus Beyazı üzüm çeşidimizin proje sonunda sorunlarına dair çözüme ulaştığımızda Bir Dünya Markası da yaratmış olacağız.

Kısa bir süre önce Kurulan Tarsus Zeytin Platformu ile Tarsus Sarı Ulak Zeytin çeşidi içinde iki kurum olarak Coğrafi işaret alınması konusunda İlçe Tarım Müdürlüğümüzle çalışmalar başlattık. İnşallah nihai hedefimize ulaşacağız.Bu arada Tarsus Organik Zeytin Üreticiler Birliği kurulması içinde platformumuz çalışmalara başlamıştır.

Mersin ilinin tarımsal potansiyelinin  yüzde ellisi Tarsus üzerinden elde edilmektedir.Önümüzdeki günlerde Tarım Bakanlığımızın aldığı bir kaç kararı sizinle paylaşmakta fayda buluyorum.01/01/2017 yılında Bakanlığımızın talimatıyla Tarım Havzaları uygulaması başlayacak. Yani ülkemizin ihtiyacı olan ürünlerin en iyi şartlarda ve kalitede yetişeceği yerler o tarım ürününü üretecek ve destekten faydalanacak ve destek miktarı da arttırılacaktır.Tohumculuk konusunda ise TİGEM artık,ekim dikim yerine 2 görevi olacak, damızlık hayvan üretimi ve sertifikalı tohum üretimi gerçekleştirecektir.

 

MARKA ŞEHİR TARSUS


Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA" Tarsus , her alanda büyük hedeflere koşan, üretim ve istihdam konusunda el birliği ile hareket eden bir şehir olma yolunda bir kentten marka şehir hedefiyle çalışmalar yaptığımız bir şehir hüviyetine kavuşturmaksa hedefimiz , işte bu iş dünyamızın azmi ve gayreti, birlik ve beraberlikle gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde olacaktır.” diye konuştu.

Toplantıda Tarsus iş dünyasının mesleki, sektörel ve ekonomik mevcut durumuna, sorunlarına yönelik değerlendirmeler yapıldı. Oda ve Borsamızın meclis üyeleri tek tek mesleki ve sektörel sorunlarını dile getirdi.

 

Ardından MAZRET YOK, HOCAM! Dr. Şaban Kızıldağ Hocamızın sunumunu gerçekleştirdiği Meclis Üyeleri ve Personellerimize yönelik "İletişim ve Motivasyon" konulu eğitime geçildi.



 

 

BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
BORSAMIZ VE TSO MECLİSİ MÜŞTEREK TOPLANTISI