TARSUS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ ZİYARETİMİZ

  • 14.04.2016
  • tarsustb

Başkan Murat Kaya, Meclis Başkan Yardımcımız Yılmaz Karabulut ile birlikte yeni hizmet binalarına taşınan Tarsus Süt Üreticileri Birliğini ziyaret ederek, Birliğin yeni kurduğu süt toplama merkezi ve işleyişi hakkında  Birlik Başkanı İrfan Şimşekten bilgi aldı.

Süt birliği ve süt toplama merkezi hakkında çalışmalarını anlatan Birlik Başkanı İrfan Şimşek; ziyaretten duyduğu memenuniyetini ifade ederek,  süt toplama merkezinin kısa bir süre önce faaliyete geçtiğini, süt üreticilerimizin bundan sonra sütten daha fazla para kazanacağını belirtti.

Başkan Murat Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “ Tarsus'un geleceğinde tarım ve hayvancılık var olmaya devam edecek. Bu ciddi manada istihdam sağlayan, gelir sağlayan bir alan. Hayvansal ürünlerin işlenerek piyasaya sürülmesi, katma değerinin arttırılması lazım, onun için bu tür işletmeler, bu tür birlikler önemli, bunun geliştirilmesi için bizlerde daima destek vermeye devam edeceğiz. Birlikten beklentimiz bu şekilde tertemiz, hijyen kurallarına uygun, soğuk zinciri prensibine uygun bir şekilde maksimum sütü zaman içerisinde toplaması ve belki ilerde sütü işleyecek tesisleri de kuracak şekilde büyük düşünmeleridir. Hayvancılık sektörü önem verilen sektörlerin başında geliyor. Bu çerçevede inşallah yeni teşvik politikaları da uygulanacak ve teşvik miktarları da revize edilecektir." dedi.

TARSUS SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ ZİYARETİMİZ