PERSONELLERİMİZ SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM EĞİTİMİNDE

  • 11.04.2016
  • tarsustb

Çağ Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eda Yaşa Özeltürkay hocamızın Borsamız Personellerine sunduğu Sosyal Medya ve İletişim konulu eğitim tamamlandı.

Günümüzde insan ilişkilerinde çok yoğun bir şekilde kullanılan internet üzerinde çeşitli paylaşımlara izin veren sistemleri içinde barındıran çift taraflı paylaşım imkanı veren sistemlerin tamamını içinde barındıran sisteme sosyal medya denilmektedir. Sosyal medya denilince aklımıza hemen eski sistemler gelmektedir. Bu sistemlere bakacak olursak gazete, dergi, radyo ve tv gibi eski iletişim araçları aklımıza gelmektedir. Bunların insanlara tanımış olduğu tek taraflı bilgi paylaşımı ile tek taraflı içerik paylaşımı sistemi artık günümüzde internetin gelmesi ve bu eski sistemleri içine almasıyla birlikte tek taraflı paylaşımlardan çift taraflı paylaşımlara geçmiştir. Bu sayede insanlar karşılıklı olarak hem görüntü hem ses ve yazı anlamında birçok yönde içerik paylaşımına girmiş ve sosyal medyanın faydalı olmasını sağlamışlardır.

Teknoloji ve iletişim araçlarının baş döndürücü bir hızla geliştiği günümüzde; Kurumların ve firmaların, iletişim, halkla ilişkiler ve reklamcılık faaliyetlerinde, sektörde güçlü bir biçimde yer alabilmeleri için, Sosyal Medya’yı etkili bir şekilde kullanmaları gerekmektedir. Bu nedenle Kurumumuzun, Sosyal Medya konusunda bilgili ve yetişmiş iş gücüne ihtiyaçları her geçen gün artmaktadır.Personellerimiz için hazırladığımız bu eğitim; ihtiyaç duyulan bu iş gücünü ve insan kaynaklarını yetiştirmeyi , öğretmeyi ve aynı zamanda eğlendirmeyi hedeflemektedir.

Eğitimin temel amacını personellerimize Sosyal Medya ile ilgili tüm bilgileri aktararak, Sosyal Medya hakkındaki temel süreçleri ve uygulamaları ayrıntılı bir şekilde öğretmek , hayata geçirmek ve etkin bir şekilde kullanıma yardımcı olmaktır.

 

Eğitimin İçeriği (Konu Başlıkları):

1. Sosyal Medya’nın Tanımı ve Önemi 

2. Sosyal Medya’nın Getirdiği Avantajlar 

3. Önemli Sosyal Medya Kanallarını ve Araçları 

4. Sosyal Medyada Başarılı Olmanın Yolları 

5. Sosyal Medyada Topluluk Yönetimi 

6. Sosyal Medyada İtibar ve Kriz Yönetimi 

7. Sosyal Medyada Kaliteli İçerik Üretmenin Yolları 

8. Sosyal Medya Takip Ve Ölçümleme 

PERSONELLERİMİZ SOSYAL MEDYA VE İLETİŞİM EĞİTİMİNDE