TARSUS ZEYTİN PLATFORMU 2. TOPLANTISINDA

  • 05.04.2016
  • tarsustb

Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca Başkanlığında, Tarsus Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarsus Ticaret Borsası öncülüğünde “Tarsus Zeytin Platformu” oluşturuldu.
Kaymakam Atmaca, Tarsus'ta yetişen ve son derece kaliteli olduğu bilinen "Sarıulak" zeytini için "Coğrafi işaret" alınması yönünde Türk Patent Enstitüsü'ne başvuruda bulunacaklarını ve böylece Türk Patent Enstitüsü'nün vereceği kararla, Tarsus'a özgü Sarıulak zeytinine coğrafi işaret verilerek, bu zeytininin Tarsus'a özgü olduğunu tescillemiş olacağını söyledi.
İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünün gelişme raporu nezdinde İlçe Tarım Müdürlüğü koordinesiyle “Zeytin Platformu” oluşturulmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Kaymakam Atmaca, “Tarım Bakanlığımızın üreticiye çok ciddi katkıları ve destekleri bulunmaktadır. Bu destek ve teşviklerden zeytin üreticilerimizin de en iyi şekilde yararlanması gerekiyor. Yağ var, şeker var, un var, helvayı da birlik ve beraberlik içinde yapmamız gerekir” diye konuştu.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemizde zeytinciliğin geliştirilmesi ve kalkındırılması, Sarıulak zeytininin tüm dünyaya tanıtılması için her türlü desteğe hazır olduklarını, organik zeytin alımı konusunda da Ticaret Borsası ile birlikte her türlü özveriyi göstereceklerini belirterek, Tarsus Zeytin Platformu’nun zeytin ve zeytinyağı üreticilerine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.
Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, Tarsus’un hayatın her alanında kalkınıp, gelişmesi ve halkın refah düzeyinin gelişmesi için el ve gönül birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Tarsus’un dünya çapındaki zeytini olan Sarıulak zeytinini tüm dünyaya tanıtıp, hak ettiği konuma kavuşmasını sağlayacaklarını vurgulayan Murat Kaya, “Birlik ve beraberlik içinde her türlü engeli aşabileceklerini söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan toplantıda, Zeytin Dostu Derneği’nin düzenlediği 9’ncu Ulusal Natural Sızma Zeytinyağı kalite yarışmasında birinci olan Boltaç zeytinyağlarının sahibi Sadık Boltaç ve oğluna Kaymakam Bekir Atmaca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, plaket verip, kutladı.
Yapılan toplantıda Tarsus Zeytin Platformu Kaymakam Bekir Atmaca, Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Belediye Başkan yardımcısı Hüseyin Boro, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu, ve özel sektör temsilcileri ile zeytin üreticilerinden oluşan 16 kişilik heyetten oluşturuldu

TARSUS ZEYTİN PLATFORMU 2. TOPLANTISINDA
TARSUS ZEYTİN PLATFORMU 2. TOPLANTISINDA
TARSUS ZEYTİN PLATFORMU 2. TOPLANTISINDA