TARSUS'A ÜNİVERSİTE

  • 26.07.2013
  • tarsustb

Tarsus Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan istişare toplantısına Tarsus Kaymakam'ı Orhan Şefik GÜLDİBİ, Borsa Başkanımız Murat KAYA , TSO Başkanı Hasan Ruhi KOÇAK, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda konuşan Kaymakam Güldibi "Tarsus'a üniversite kurulması için neler yapabiliriz. Şuan binlerce imza toplandı. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e'de bu imzalar heyetle birlikte götürüldü. Şimdi ise artık somut adımlar atmak için neler yapacağımıza karar vermeliyiz"dedi.

 

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak "Biz Tarsus'a üniversiteyi istiyoruz fakat sadace istemeyle kalıyoruz. Biz  somut adımlar atılmıyor. Artık somut adımlar atılması gerekmektedir. Ben ve Başkanı olduğum kurum desteğini sonuna kadar sunmaktadır"dedi.

 

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya ise "Tarsus'a üniversite kurulması için geç kalınmış bir karar. Sivil toplum kuruluşları Tarsus'a üniversite kurulması için uğraştı fakat bürokratik engeller yüzünden pek başarılı olamadılar, Şuan böyle bir çalışma ile başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

 

TARSUS'A ÜNİVERSİTE