TARSUS KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ KONSEYİ

  • 27.07.2013
  • tarsustb

Tarsus Oda Başkanları bir araya geldi.

Tarsus’un yerel sorunlarının görüşüldüğü, tartışıldığı ve onlara çözüm yollarının arandığı buluşma Borsamız ev sahipliğinde düzenlenen İftar yemeği ile 2. kez yapıldı.Bu buluşmada Tarsus’un kalkınması, beraberlik anlayışı içinde işbirliği sağlanması ve sorunların çözümü noktasında yeni bir oluşumun temelleri de atıldı.

Tarsus Oda Başkanlarınca kurulan bu oluşuma Tarsus Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (TAKİK) adı verildi. Tarsus da kurumlar arasında işbirliğini hedefleyen kamusal veya yarı kamusal roldeki organizasyon­lar arasındaki koordinasyonu geliştirerek tarafların karar alma ve uygulama sü­reçlerine katkı ve katılımı sağlamak amacıyla oluşturulan TAKİK üyeleri, Tarsus Oda Başkanları 2. toplantılarında, Tarsus TSO Başkanı  Hasan Ruhi KOÇAK, Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat KAYA, Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali ERGEZER, Tarsus Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Mahmut ŞAHİN, Tarsus Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Duran ŞEN, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Alper DENİZ ve Bakkallar Odası Başkanı Erdoğan YALÇIN’dan oluşan 7 kişilik yürütme kurulunu da seçtiler.

İlk yıl için TAKİK Yürütme Kurulu Başkanlığına Tarsus TSO Başkanı Hasan Ruhi KOÇAK’ı seçen Tarsus Oda Başkanları, her yıl kurul üyelerinden birinin konseye başkanlık yapacağının kararını da aldılar.

Önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacak olan TAKİK Yürütme Kurulu, her ay Tarsus un gündemine ve sorunlarına yönelik toplantılar düzenleyecek. TAKİK Yürütme Kurulu toplantılarına Tarsus Kaymakamı, Tarsus Belediye Başkanı ve Milletvekillerimizi de yakın çalışma içerişsinde bulunarak Tarsus’un gündemine dair konularda, sorunların çözümünde, ekonomik ve kalkınma hedeflerinin planlanmasında, Tarsus’un sosyal,ekonomik ve  kültürel yaşantısına sağlanacak katkılar konusunda alınacak çözüm önerilerine katkı ve işbirliği sağlamaya çalışacaktır.

 

TARSUS KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ KONSEYİ
TARSUS KALKINMA VE İŞBİRLİĞİ KONSEYİ