TERÖRE ORTAK TEPKİ

• 06.03.2016

Mersin ile Adana Oda ve Borsa Başkanları Ortak Toplantısı’nda son zamanda artan terör eylemlerine yönelik ortak bir demeç yayınlanması kararı çıkmıştır.

Ortak deklarasyon aşağıdaki gibidir:

Adana ve Mersin iş dünyası teröre karşı mücadelede devleti ile omuz omuzadır..

Ülke olarak uzun süredir yaşadığımız; ancak, son zamanlarda çevre ülkelerdeki siyasal ve sosyal sorunların artması ile daha da hızlanan milletimize yönelik terör eylemlerini Adana ve Mersin Oda ve Borsaları olarak, bu iki kentin iş dünyası olarak lanetliyor ve kınıyoruz.

Adana ve Mersin son terör olaylarında çok şehit verdi. Bu ateşin acısını derinden yaşadık. Ancak, her zaman akl-ı selim davrandık. TOBB’a bağlı Oda ve Borsalar olarak barışı teşvik eden ama terörü lanetleyen bir duruş sergiledik. Evrensel insan haklarının ve demokrasinin gereklerine sonsuz evet ama şiddetle, terörle hak aramaya sonuna kadar hayır dedik.

Bu vesile ile son zamanlarda terör örgütleri tarafından emniyet kuvvetlerimize ve vatandaşlarımıza yönelik elim terör olaylarında hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.  Milletimizin başı sağ olsun.

Bizler bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da; Ülkemizin birlik ve bütünlüğü, milletimizin parçalanmaz kardeşliği, demokrasi ve insan hakları adına her mücadeleyi desteklemeye devam edeceğiz. Ancak, söz konusu terör olduğunda; masum insanları korkakça öldürmek olduğunda; söz konusu ülkemizde dış destekli bir kaos yaratmak ve kardeşliğimiz darbe vurmak olduğunda; Adana ve Mersin iş dünyası her zaman olduğu gibi devletinin arkasında, gerektiğinde teröre karşı devletimizin yanında omuz omuza olacaktır.

Tekrar tüm şehitlerimizi ve hayatını terör olayları sonucu kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bu topraklarda yaşayan Anadolu insanının binlerce yıllık kardeşliğiyle teröre karşı en güzel cevabı birbirine daha sıkı sarılarak vereceğine gönülden inanıyoruz.”

Katkı veren Oda ve Borsalar

ADANA                                                                                                     MERSİN

ADANA TİCARET ODASI                                                                      MERSİN TİCARET VE SANAYİ ODASI

ADANA SANAYİ ODASI                                                                        MERSİN DENIZ TICARET ODASI