ODA VE BORSALAR ORTAK TOPLANTISI

  • 06.03.2016
  • tarsustb

Mersin Bölgesinde yer alan il ve ilçe Oda ve Borsaları Mersin’de bir araya geldi. Toplantıda Çukurova Havalimanından, D-400 Karayolu’nun genişletilmesine, tarımdan turizme, Mersin’den Gaziantep’e hızlı tren hattı oluşturulmasından yürütülecek lobi faaliyetlerine, makro yatırımların ortak planlanmasından fuarcılığa kadar bir çok konu gündeme geldi. Ortak sorunları saptamak, güç birliğine gitmek, lobicilik yapmak açısından bu  organizasyon ve toplantıların önem taşıdığını vurgulayan katılımcılar “Burada çıkacak çözüm önerileri bölgemizin gelişmesi adına çok değerli” olacaktır mesajında bulundular. Bir sonraki toplantı Mayıs ayında gerçekleşeceği ortak kararları oldu.

 

 

 

 

Başkan Murat Kaya toplantıda " Sonuç odaklı çalışalım” mesajını vererek konuşmalar sırasında sorunların belirlendiğini ancak hedefe varma noktasında çeşitli sıkıntılar yaşandığını anlattı. En önemli iki ya da üç sorunun belirlenip bunların çözümüne öncelik verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Murat Kaya, önceliğin D-400 Karayolu'nun genişletilmesi, hızlı tren çalışması ve Çukurova Havaalanı’na verilmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.

 

 

 

Bölgenin tarım bölgesi olduğunu da hatırlatan Başkan Murat Kaya, bölgedeki karışıklıkların ticareti de etkilediğini hatırlattı. Gıdanın stratejik öneminin farkına varılıp bu alanda gerekli önlemlerin alınması gerektiğini de belirten Başkan Murat Kaya, “Bölgemizde her türlü tarımsal ürün yetişiyor ancak bunu sanayiye çevirmekte güçlük çekiyoruz. Ürünlerimizi hızla sanayiye aktaracak yapılanmayı gerçekleştirmeliyiz. Bunun için de ortak hareket etmeliyiz” diye konuştu.

 

 

 

 

ODA VE BORSALAR ORTAK TOPLANTISI
ODA VE BORSALAR ORTAK TOPLANTISI
ODA VE BORSALAR ORTAK TOPLANTISI
ODA VE BORSALAR ORTAK TOPLANTISI