8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIZ

  • 06.03.2016
  • tarsustb

Bir toplumda kadına gösterilen saygı; aslında ona verilen değeri ifade eder. Kadına bir anne, bir kardeş ve bir eş olarak gösterilen saygı ve hürmetin düzeyi, o toplumun geldiği medeniyet seviyesinin de bir ölçüsüdür.

Kadına yönelik şiddet Anne'ye , eş'e, kardeşe yapılan saldırıdır. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabileceğiz.

Gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biride; o toplumdaki kadınların özgürlüğü, saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeridir. Kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, daha etkin rol almaları toplumsal kalkınmamıza da hız verecektir. Bu ivmeyi sağlamaya yönelik 2015 yılında Borsamız kırsalda yaşayan 60 kadın üreticimizin daha güvenli, daha sağlıklı koşullarda kaliteli üretim yapmalarını sağlayacak sertifikalı kurslar düzenleyerek hem ev ekonomilerine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlanmıştır.

Geçmişten günümüze baktığımızda kadınlarımız tarihimizin her evresinde toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, feragat ve fedakârlıkların en yücesini yapmışlardır. Onlar için ne yapsak yeterli değildir. Bizler kadınlarımızın hak ettiği yere gelebilmeleri için onlarla birlikte mücadele etmeye varız.

Şiddetin olmadığı, töre cinayetlerinin olmadığı, insanların insanca yaşadığı bir dünya dileğiyle bütün annelerin ellerinden öper, bu duygularla tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım.

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLARIZ