BAŞBAKAN YARDIMCISI Sn.LÜTFİ ELVAN BORSAMIZ'DA

• 14.02.2016

Tarsus Ticaret Borsası’na ziyarette bulunan Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak Mersin Milletvekilleri Yılmaz Tezcan, Hacı Özkan ve Cumhur Taşkın, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkanı Şevket Can, AK Parti Mersin il ve Tarsus ilçe başkanlarıyla birlikte Borsa salonunda Eski  Tarsus Fotğrafları sergimizi ve Türkiyenin en eski sanyilerinden biri olan Çukuova Sanayi T.A.Ş 'ne ait oluşturulan "Sanayi Sergisini" inceledi.

Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, yaptığı konuşmada Lütfi Elvan’ın, Başbakan yardımcısı olmasının bölge için çok büyük avantaj olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ise her zaman hizmette olduklarını, Tarsus ve Mersin’e verdikleri tüm vaatleri hayata  geçirmekte  olduklarını ifade etti. Toplantı sonrası Borsa Başkanı Murat Kaya, Sn.Lütfi Elvan’a, Osmanlı Tuğrası bulunan tablo armağan etti.

Başkan Murat Kaya'nın konuşması

Sayın Başbakan Yardımcım,

2015 yılında 2 seçim yaşadık.Bunun yanısıra içeride yaşanan terör olayları ve bölgesel karışıklıklar, dünyadaki ekonomik sıkıntılarla birlikte zor bir yıl geçirmemize sebep oldu.Şu anda da dünya ekonomisindeki sıkıntılar ve bölgesel karışıklıklar devam ediyor.Ama , türkiye büyük ve güçlü bir ülke.her sorunu birlik ve dayanışma içinde aşabileceğimize yürekten inanıyoruz.Tarihte bunun örnekleri mevcuttur.yeterki birliğimizi, istikrarımızı muhafaza edelim.

Son göstergelere baktığımızda bütün bu çalkantılara rağmen  son çeyrekte büyüme % 4,2 'ye ulaştı.

Evet, türkiye'nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. kamu ve özel sektör el ele verirse, çalışarak yeniden yüksek büyüme temposunu yakalarız.Tabi, faizlerinde aşağı çekilmesi şartıyla.

Sayın Başbakan Yardımcım,

Göreve geldiğinizden itibaren verilen vaatleri bir takvim çerçevesinde gerçekleştirmenizden ve çabanızdan dolayı tebrik ediyoruz.Hükümetimizin sunduğu 25 öncelikli dönüşüm planını önemsiyor ve olumlu buluyoruz.

Bölgemize gelince tarıma dayalı ağırlıklı bir ekonomik yapı mevcut.

ekilebilir ve üretim yapılan alanı mersin ilinin %  30 'u

buğdayda 250 bin ton

mısır da 400 bin ton

soya da 60 bin ton

meyve ve sebzede 1 miyon 150 bin ton ile

gayri safi üretim değeri toplamda 1,8 milyar tl

Seçim öncesi ziyaretinizde tarsus'un sorunlarına yakın ilgi gösterdiğinize şahit olduk.Bölgenin kalkınması için;

tarıma dayalı organize sanayini Tarsus'a istiyoruz. Üniversite içinde hazırlıklarımız tamam Eski Borsa Binamızı kız yurdu olması için çalışmalarımızı bitirdik.

BAŞBAKAN YARDIMCISI Sn.LÜTFİ ELVAN BORSAMIZ'DA