BAŞKAN MURAT KAYA'NIN MECLİS KONUŞMASI

  • 27.01.2016
  • tarsustb

Sayın Meclis Üyeleri,

2015 yılı Seçimlerle geçen bir yıl oldu.

Yaşanan onca sıkıntı ve ekonomik istikrarsızlığa rağmen, Kurum olarak bizler bu yılı en iyi ve en kaliteli hizmet anlayışımızla sürdürdük.

Değerli arkadaşlarım,

Borsamız, 63. yılında yeni hizmet binasında 63 yıllık birikimiyle Ülkemizin en köklü, güvenilir kurumlarından biri olma yolundaki istikrarına devam etmektedir.Bulunduğumuz elektronik çağ ile bilgiye ulaşma kolaylaşmış ve bunun sayesinde hayatımızda , işimizde birçok şeyin değiştiğini gözlemlemek mümkün hale gelmiştir.

Bu değişim, ticarette de kendisini göstermekte ve rekabeti de hızlandırmaktadır. Artık insanlar dünyanın diğer ucundaki bir yenilik hakkında hemen bilgi sahibi olabilmekte ve hatta o yeniliği hemen elde edebilmektedir. Bu durum, sürekli yenilenen ve bitmek bilmeyen bir değişim sürecini de beraberinde taşımaktadır. Hal böyleyken işletmelerin eski ticari kurallara bağlı kalarak yaşaması neredeyse imkansız hale gelmiştir.

İşletmeler yenilikleri öğrenip, hızlı bir uyum süreci ile yeni hizmet ve ürünlerin imalatı, tedariki, sunumu gibi konularda sürekli ve çok yönlü araştırma içerisindedirler.

Kısıtlı imkanları ile ticaretini sürdüren bir işletmenin bütün bu yenilikleri araştırması, geliştirerek kendisine uyarlaması neredeyse imkansızdır.

Tam bu noktada bizim gibi kuruluşların, önemi ve sorumluluğu ön plana çıkmaktadır. Bizler , birlik ve beraberliğin verdiği güç ile araştırmalar yaparak üyelerini çok çeşitli hizmetlerden ve uygulamalardan haberdar etmekle ve bu zihniyetle göreve geldiğimiz günden bu güne kadar yegane hedefimizi de hep bu doğrultuda olduğunu vurgulamaya çalıştık.

TTB olarak, Yönetim Kurulu’ndan Meclisimize, Komisyonlarımızdan  personelimize her zaman bu geçmişin ve birikimin omuzlarımıza yüklediği sorumlulukla çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Geride bıraktığımız 2015 yılında Tarsus'umuz, bölgemiz ve nihayetinde ülkemiz için birçok ilke imza attık. Sektörlerimize ait seminerler, raporlar, toplantılar gerçekleştirdik.Buralardan çıkan sonuçlar, tespit ve öneriler ise Yönetim Kurulumuzun çalışmalarına ışık tuttu.

Biz bu feyz ile, her üyemizle iletişim halinde olmaya özen gösterdik.Sorunlarını dinledik, çözüm ürettik.Tarsus'un sosyal, ekonomik, kültürel sorunlarına duyarlılık gösterdik, sorunları, sıkıntıları gündeme taşıdık, çözüm önerileri geliştirdik ve en üst seviyedeki ilgili mercilere ilettik, takipçisi olduk.

Tarsus’taki kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini geliştirecek katılımcı yönetim bilincinin olgunlaşması yönünde çalışmalarımızı da devam ettirdik.

Tarsus'un önünü açacak  tüm girişimler için Borsamız çalışıyor ve çalışan, değer üreten her kurum ve kuruluşa da destek ve işbirliği içinde olamaya  da devam ediyor.

2015 yılı Mali Bütçe dönemimiz ve Stratejik Planımız çerçevesinde;

Üyelerimize yönelik Elektronik Satış Salonu Eğitimi,Meclis Üyesi Oryantasyon Eğitimi,Organik Zeytin Yetiştiriciliği Eğitimi,Buğday Bakımı Süne ile Mücadele Eğitimi,Çiğ Süt ve Hijyen Eğitimi, Süt Maliyetleri ve Sektör Sorunları Toplantısı, Depo Sorunları ve Satış Salonu Tanıtımı, TKDK 14.Çağrı İlanı Toplantısı, Tarsus'a Gıda İhtisas OSB Kurulması Toplantı, Satış Salonu İşleyişi ve Tanıtımı Toplantısı, Tarsus Kırmızı Et Birliği Kurulması Toplantısı, Damızlık Düve İthalatı Bilgilendirme Toplantısı,Mısır Sektör Toplantısı,Çırçır İşletmeleri Sektör Toplantısı,Çiğ Sütün Sözleşme Usulünde Alım Satımı Toplantısı, Arazi Toplulaştırması Toplantısı, Mali Mühür ve E-Tebligat Bilgilendirme Toplantısı, Kırsalda Buğday Ekim-Dikim Bilgilendirme Toplantısı, IPARD 2.Çağrı Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

Çukurova Kalkınma Ajansından Tarsus'ta Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Fizibilite Çalışması Projesi ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle yine Çiğ Süt Üretiminde Hijyen Uygulamalarının Ve Kalitenin Sağlanmasına Yönelik Bilgi Alt Yapısının Geliştirilmesi projesi başarıyla tamamlanmıştır.

TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla Yeni Binamızın açılışını ve yüksek düzetde tescil işlemi gerçekleştiren üyelerimize tören düzenledik.TAKİK İşbirliği ile Milletvekili Adaylarının Tarsuslularla Buluşturulması sağlandı.Başbakan Yardımcısı Sn. Lütfi Elvan'ın Katılımıyla Tarsus'un Genel Sorunları Toplantısı yapıldı.Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü ile "Tarsus Beyazı Üzüm Çeşidinin Mutasyon Islahı Yoluyla Geliştirilmesi Bağcılık Projesine Ortak olundu.

8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Türk Kadınlar Vakfı ile Türkiye Türk Kadınlar Vakfı yöneticilerinin Tarsus'a davet edilerek Tarsus'un Tanıtımının sağlandı. "Kimsesizlerin Kimsesizi" sloganı ile Yaşlılar Huzurevi ziyareti personellerimizce gerçekleştirildi.Ekmek İsrafına Hayır Kampanyasına, Mersin Sağduyuya Çağrı Oluşumuna ve Karayolu Trafik Haftası Kutlamalarına Destek verildi. Ankara'da TOBB tarafından düzenlenen Teröre Hayır Kardeşliğe Evet Yürüyüşüne katılımcı olundu.

Yeni hizmet binamızda resim sergisi açılarak "Geçmişten Günümüze Tarsus Fotoğrafları No:1 Fotograf Sergisi" hizmete açıldı. Personellerimize voleybol Sahası yapıldı.

Üyelerimizin hizmetine sunulan Hububat Depolarının Yapım İşi tamamlandı.

Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi , İyi Labaratuar Uygulamaları ve 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri alındı.

KOSGEB-Tarsus İŞKUR ve Borsamız işbirliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenlenerek 298 yeni girişimci adayı mezun edildi. Bunlardan 50 'ye yakını kendi işlerinin patronu oldu. 120 ye yakını ise işyeri açma girişimlerini başlattı.

2016 yılına Borsa olarak daha donanımlı, daha tecrübeli ve kalite belgelerimizin de gösterdiği üzere sağlam bir Yönetim Sistemi ile girdik.Her yıl daha iyiye gitmek üzere attığımız adımların meyvelerini almaya başladık ve almaya devam edeceğiz.Tarsus, ekonomisi gelişmiş, müreffeh bir kent oluncaya kadar çabalarımız bitmeyecek.

Bize destek olan ve Tarsus için çabalayan herkese buradan teşekkür ediyorum.

Çalışmalarımız da bizlere görüşleri ile katkı sağlayan meclisimize, komisyonlarımıza ve üyelerimize şahsım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum.

 

 

MURAT KAYA

Yönetim Kurulu Başkanı

BAŞKAN MURAT KAYA'NIN MECLİS KONUŞMASI