ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI

  • 27.01.2016
  • tarsustb

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme konulu toplantımız İç ve dış paydaşlarımızın katılımı ve TKDK Uzmanları Süleyman Gürbüz ve Erhan Şimşek  bilgilendirmesi ile gerçekleşti.

Başkan Murat Kaya," Yaşadığımız kente hizmet etme noktasında neler yapabiliriz amacıyla bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Katılımlarınız ve yapacağınız katkılardan ötürü hepinize teşekkür ederim. Neticede bu toplantıda kentimiz için hayırlı kararlar alacağımıza inanıyorum.  İlçe Tarım Müdürümüz konuyla ilgili açıklamaları yapacaktır."dedi,

Hayri Erdoğan " Bizlere ev sahipliği yapan ve bir çok projede birlikte çalıştığımız Borsamıza ve Başkanımıza teşekkür ederim. Toplantımızın ana konusunu özellikle kırsalda ve orman köylerimizde yaşayan çiftçilik faaliyetinde bulunan üreticilerimize spesifik konularda ne yapabiliriz sorusuna ceavp ararken TKDK'nın destekleri aklımıza geldi ve bu desteklerden en avantajlı grup olarak buralarda çiftçilik faaliyetini sürdürenleri nasıl bu desteklerden faydalandırabiliriz düşüncesine ortak fikir ve çözüm bulmak için toplandık dedi.

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektörü ile TKDK, kırsal alanlarda yapılacak bir çok alt sektör yatırımlarına hibe desteği vermektedir. Bu sektörler ;Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründe; Süs Bitkileri ve Çiçek Soğanı, Tıbbi ve Aromatik,Bitkiler, Mantar ve Misel ile Fide ve Fidan Yetiştiriciliği kurulması ve modernize edilmesi,Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi İşlenmesi ve Pazarlanması sektöründe Bal ve Diğer Arıcılık Ürünleri, Bal ve Diğer Arıcılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Paketlenmesi kurulması ve modernize edilmesi,Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürünler sektöründe Zanaatkarlık, Yöresel Ürün İşletmeleri kurulması ve modernize edilmesidir.

Bu noktada; desteklenen bu sektörlerde TKDK hibelerinden faydalanacaklar için öncelik ve daha avantajlı grup oluşturulması için yapılması gerekli olan konular masaya yatırıldı.

İŞGÜCÜ PİYASASINDA BİRLİKTE HAREKET sloganı ile hareket eden iç ve dış paydaşlarımız ile toplantı sunumunu icra eden uzmanların verdikleri bilgiler doğrultusunda, destekten faydalanacakların, Bayan olması halinde %10, 40 yaş altında olması halinde %10 ve Mesleki yeterlilik belgesi veya sertifikası olması halinde ise +%10 daha avantajlı olacakları sonucuyla, avantajlı bir grup oluşturulması yönünde Borsamız, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İşkur Müdürlüğümüz, Tarsus MEM, Tarsus HEM arasında sağlanacak işbirliği ile Özel Politikalar Gerektiren Kişi ve Gruplara Yönelik Mesleki Eğitim Kurslarına İlişkin Proje hazırlanması konusunda fikir birliği oluşturuldu.

Toplantıya Borsamız Başkanı Murat Kaya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hayri Erdoğan, Tarsus Milli Eğitim Şube Müdür Sinan Başkaya, Tarsus İşkur Müdürü Kürşat Dal SGK Müdürü Süleyman Bilim, Tarsus Halk Eğitim Müdürü Mehmet Gürsoy, Tarsus MEM Müdür Yardımcıları Serpil Gülkaraman ve Ali Dağdelen, Tarsus Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Naci Güllü, Süt Üreticileri Birlik Başkanı İrfan Şimşek ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Menkobirlik Başkanı ve Borsa Meclis Üyemiz Ömer Özcan ile yerel üreticiler katıldı.

ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI
ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI
ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME TOPLANTISI