10

ZİRAAT BANKASI
TARIM EKOSİSTEMİ VE ENDÜSTRİSİ FİNANSMANI
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Ziraat Bankası Mersin Bölge Yöneticiliğince düzenlenecek olan Tarım Ekosisteminin ve Endüstrisinin Finansmanı Bilgilendirme Toplantısı 14 Haziran 2022 Salı günü saat 14:00’te Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonundadır.

Aşağıda konu başlıkları yer alan Bilgilendirme Toplantısına katılımınızı bekler, saygılar sunarız.

Tarım Ekosisteminin Finansmanı
• Genç Çiftçi Kredisi
• Kadın Çiftçi Kredisi
• Altın Kovan Kredisi
• Güneş Enerjili Sulama Kredisi
• Üreten Kooperatif Kredisi

Tarım Endüstrisinin Finansmanı
• Lisanslı Depoculuk
• Soğuk Hava Deposu Yatırımları
• ELÜS Karşılığı Krediler
• Tarımsal Ürünlerin İşlenmesi
• Sözleşmeli Üretim Kredileri

[Devamını oku...]

09
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğünden alınan 06.06.2022 tarihli yazıda; ülkemiz ihracatının etkin ve kapsamlı akışını sağlamak, ihracatçılarımızın uluslararası tedarik ve dağıtım zincirlerine daha hızlı ve rekabetçi fiyatlarla nüfuz etmelerini temin etmek ve önemli pazarlardaki ihracat
performansımızı istikrarlı kılacak altyapı olanaklarını oluşturmak amacıyla yurt dışında lojistik dağıtım ağlarının kurulmasına yönelik 5449 sayılı "Yurt Dışı Lojistik Dağıtım Ağlarının (YLDA) Desteklenmesi Hakkında Karar" 20 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete 'de yayımlandığı bildirilerek; Rusya, Bulgaristan ve
Romanya'da dış ticaret taşımalarımızda karayolu geçişlerinde yaşanan sorunların ortadan kaldırılması ve karayolu geçişlerine alternatif olabilecek güzergâhların oluşturulması amacıyla lojistik dağıtım ağlarının (tercihen Batı Karadeniz'de Burgaz ve/veya Köstence ile Doğu Karadeniz'de Tuapse) kurulması ihtiyacının
bulunduğu belirtilmiştir.
Bu kapsamda, bu bölgeleri kapsayan ve uygun görülen YLDA projelerinin, Bakanlığımızca destek kapsamında değerlendirilebileceği ifade edilmiştir.
Konu ile ilgili olarak Odanız üyesi firmaların belirtilen ülkelerde kurulacak YLDA'lar için yapılacak başvuruların gerekli bilgi ve belgeler ile birlikte ivedi şekilde Ticaret Bakanlığına iletilmesi konusunda bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederiz.
Saygılarımızla,

[Devamını oku...]

09
İlgi : Dışişleri Bakanlığı'nın 03.06.2022 tarihli ve 34511445 sayılı yazısı.
İlgide kayıtlı yazıda iletilen Tacikistan'da düzenlenecek fuarlara ilişkin bilgiler ve irtibat kişileri EK teki yazıda belirtilmektedir.

[Devamını oku...]

07
Birliğimiz ile Ticaret Bakanlığı işbirliğinde 7 Haziran 2022 Salı günü saat 15:00'te "Ticaret Bakanlığı Nezdinde Coğrafi İşaretlerin Tanıtımı ve Denetlenmesi
ilgilendirme Semineri" gerçekleştirilecektir.
Söz konusu seminerde coğrafi işaretlerin tanıtımında ve reklamında dikkat edilmesi gereken hususlar anlatılacak, denetim konusunda Ticaret Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Reklam Kurulu tarafından gerçekleştirilen işlemler hakkında bilgilendirme yapılacaktır. Seminer sonunda ise katılımcıların soruları
cevaplandırılacaktır.
Seminer programı ve ayrıntılar ekte dikkatinize sunulmuştur. Seminere katılımınızı, sosyal medya hesaplarınızdan ve internet sitenizden paylaşmanızı, üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

03
Ticaret Bakanlığı'nın ilgide kayıtlı yazısında, Mısır, Rusya ve Güney Kore'de görev yapmakta olan Ticaret Müşavirlerimiz ile elektronik sohbet toplantılarının gerçekleştirileceği belirtilmiştir. İlgili yazı EK tedir.

[Devamını oku...]

03
Oda ve Borsa çalışanlarımıza özel olarak tasarlanan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde planlanan İşletme Tezsiz Yüksek Lisans (uzaktan) Programını ilgi yazımız ile sizlere duyurmuştuk. Programa başvurular 30 Mayıs 2022 tarihi itibari ile başlamış olup Sosyal Bilimler Enstitüsü Sekreteri Senem Üçbudak (0312 292 42 85) ile görüşerek başvuru süreci ve programla ilgili detaylar konusunda bilgi alabilirsiniz.

[Devamını oku...]

03
Türkiye 100 Katılımcıları, Türkiye Sektör Meclis Üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurul Üyeleri, OSBÜK 27 Mayıs 2022 tarihli ve 31848 sayılı Resmi Gazete'de; "Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" yayımlanmıştır.
Buna göre; KOBİ'lerin sağlaması gereken ciro şartı 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarılırken, yurt içi satışlardan elde ettiği cirosu 250 milyon TL'ye kadar olan KOBİ'ler sistemden faydalanabilecektir. Halihazırda sistemdeki KOBİ'lerin yenileme dönemleri bakımından 300 milyon TL olarak uygulanan bu sınır 500 milyon TL'ye yükseltilirken, bu kapsamda sistemin kapsayıcılığı genişletilmiştir.
Ayrıca; sisteme ilişkin sorgulama ücreti 10 TL yerine 15 TL şeklinde artırılmıştır. Alıcı başına azami kredi limiti 750 bin TL'den 1 milyon TL'ye yükseltilirken bu kapsamda sistemin teminat sağlama kapasitesi genişletilmiştir. Tebliğ ile ilgili bilgi dokümanı ve karşılaştırma tablosu ekte gönderilmektedir.
Bu kapsamda ekte bulunan dokümanları üyelerinize duyurmanızı rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

02
İlgide kayıtlı yazıda, 02 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14.00'da Özbekistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "İnşaat Malzemeleri, Enerji ve Elektrik Ekipmanları " sektörüne yönelik e-sohbet toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir Toplantıya ilişkin detaylar ekte sunulmaktadır.
Bilgilerini ve etkinliğin ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

31
Ticaret Bakanlığından alınan ilgide kayıtlı yazıda, 31 Mayıs 2022 Salı günü saat 11:00'da Hindistan'da görev yapmakta olan Ticaret Bakanlığı temsilcileri ve Hindistan'da iş yapmakta olan iş insanlarımız ile Hintli firma temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı "Hindistan: Makine (Takım Tezgahları)" isimli sektörel e-sohbet toplantısının gerçekleştirileceği bildirilmektedir.
Toplantının programı ve toplantıya katılmak için gerekli link ekte sunulmuştur.
Bilgilerinizi ve konunun ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.
Saygılarımla,

[Devamını oku...]

31
İlgide kayıtlı yazıda, 02 Haziran 2022 Perşembe günü saat 14.00'da Özbekistan'da görev yapmakta olan Ticaret Müşavirimiz ile "İnşaat Malzemeleri, Enerji ve Elektrik Ekipmanları " sektörüne yönelik e-sohbet toplantısı gerçekleştirileceği bildirilmektedir
Toplantıya ilişkin detaylar ekte sunulmaktadır.
Bilgilerini ve etkinliğin ilgili üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

[Devamını oku...]

Sayfa 10 / 36İlk   Geri   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  İleri   Son