Entries for Aralık 2023

27
Malumları olduğu üzere; Avrupa Yeşil Mutabakatı, sektörlerin üretim ve hizmet süreçlerinin tamamını gözden geçirmesini gerektirecek, şirketlerin döngüsel ekonomiye geçişini hızlandıracak bir yol haritasıdır. Firmalara önemli yükümlülükler getiren bu düzenlemeye uyum sağlama sürecindeki en önemli başlıklardan birisi de finansmana erişimdir.
Bu kapsamda; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından Dünya Bankası desteğiyle Türkiye Yeşil Sanayi Projesi hayata geçirilmiş ve lansmanı 8 Aralık tarihinde gerçekleştirilmiştir. Amacı Türkiye'de sanayinin sürdürülebilir ve verimli yeşil dönüşümünü desteklemek olan projenin toplam bütçesi
450 milyon ABD Doları olarak belirlenmiştir.
Proje hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulunmak ve Üyelerimizin sorularının cevaplanması amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü ve Birliğimiz işbirliğinde ; 27 Aralık Çarşamba günü saat 10.00 – 12.00 saatleri arasında "Yeşil Sanayi Projesi Bilgilendirme Webinarı" düzenlenecektir.
Bu kapsamda; ülke genelinde mikro, küçük, orta, büyük olmak üzere her ölçekteki işletmelere yönelik olarak düzenlenen, ekte programı takdim edilen bahse konu webinara katılmanızı, sosyal medya/internet sitenizde paylaşmanızı ve üyelerinize duyurarak katılımlarını sağlamanız hususunu arz/ rica ederim.
Saygılarımla,

e-imza
Cengiz DELİBAŞ
Genel Sekreter Yardımcısı

[Devamını oku...]

22
İlgi: Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün 15.12.2023 tarih ve E-67930234-770-12439928 sayılı yazısı.
İlgi sayılı yazıya istinaden "Bitki Karantinası Fümigasyon Yönetmeliği" esasları doğrultusunda, Genel Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan,serbest çalışan/çalışacak Ziraat mühendisi, Orman mühendisi ve Orman Endüstri mühendisi ünvanına sahip kişilerin katılabileceği; Mersin, İzmir
ve Antalya Zirai Karantina Müdürlükleri tarafından farklı tarihlerde gerçekleştirilecek olan "2024 yılı Fümigasyon Operatör Kursu programı" ile "İstenilen Belgeler" ekte gönderilmiştir.
Bilgilerinize rica ederim.

Ek:
1 - Kurs Programı (1 sayfa ) İstenilen Belgeler (1 sayfa) (1 Sayfa)
2 - 2024 yılı Kurs Programı ( 1 sayfa) İstenilen Belgeler (1 sayfa ) (1 Sayfa)
Dağıtım:
Tarsus Ziraat Odası Başkanlığına
Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına
Tarsus Ticaret Borsası Başkanlığına

T.C.
TARSUS KAYMAKAMLIGI
Ilçe Tarım ve Orman Müdürlügü

[Devamını oku...]

11
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde ve EY Türkiye işbirliğinde 14 Aralık 2023 tarihinde saat:13:30'da TOBB Konferans Salonu'nda 'Enflasyon Düzeltmesi Semineri' gerçekleştirilecektir. Bahse konu seminerde, güncel ekonomik durum ve mali konular değerlendirilerek, enflasyonun muhasebeleştirilmesine ilişkin bilgilendirme yapılacaktır.

Bu kapsamda, ekte programı takdim edilen toplantının üyelerinize duyurulması ve katılımcıların https://anket.tobb.org.tr/#/anket/enflasyon-duzeltmesi-semineri adresi üzerinden kayıt yaptırmasının sağlanmasını bilgilerinize rica ederim.

Saygılarımla,
e-imza
Mustafa SARAÇÖZ
Genel Sekreter
EK: Enflasyon Düzeltmesi Semineri (1 sayfa)

[Devamını oku...]