Meclis Başkanı Murat Kaya "Güçlü anneler güçlü aileleri bir araya getirir, güçlü aileler de güçlü geleceği sonuna kadar yaşatır" dedi.

  • 11.05.2024
  • tarsustb
Tarsus Ticaret Borsası Meclis Başkanı Murat Kaya, Anneler Günü ile ilgili açıklamasında Anneler Günü’nü kutlayarak şunları dile getirdi: “ Anne sevgisi eşdeğeri olmayan bir duygudur. Bu sevginin sadece bir güne sığdırılması da mümkün değildir. Varlıklarıyla dokundukları herşeye değer katan anneler, sadece evlatlarının değil tüm toplumun baş tacıdır.
Annelerin toplumsal hayattaki yerinin en önemli göstergelerden birinin istihdam olduğunu belirten Meclis Başkanı Murat Kaya, Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'de kadın istihdam oranının yüzde 31,3, kadının iş gücü piyasasına katılım oranının ise yüzde 35,8 olduğunu hatırlattı.
Kadın çalışan oranının artmasını hedeflediklerini söyleyen Kaya, "Kadınlarımız güçlüdür ve toplumuzun temel taşıdır. Eğer dünyanın güçlü toplum ve güçlü ülke sıralamalarında üst sıralarında yer almak istiyorsak kadınlarımızın toplumsal ve sosyal yaşama daha fazla katılımlarını sağlamamız ve hak ettikleri önemi vermemiz gerekmektedir" dedi.

Kaya "Güçlü anneler güçlü aileleri bir araya getirir, güçlü aileler de güçlü geleceği sonuna kadar yaşatır" dedi.

Anneler, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde birçok sektörde gerek girişimci gerekse bir çalışan olarak önemli görevlerle toplumsal değer üretiyorlar.

Gelişmiş bir ekonominin, büyüyen bir ülkenin, ilerleyen bir toplumun temeli, bilinçli, fedakar, güçlü annelerin yetiştirdiği nesillerle mümkün olacaktır. Anneler, kendi çocuklarıyla beraber aslında toplumun da geleceğini şekillendirenlerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimiz, anne olmadığı halde gönlünde anne sevgisini yaşatan ve ebediyete intikal eden tüm kadınlarımızın Anneler Günü’nü kutluyor, Tarsus Ticaret Borsası camiası olarak saygılarımızı sunuyoruz.”


Click the banner to read this article in English or Russian

Meclis Başkanı Murat  Kaya "Güçlü anneler güçlü aileleri bir araya getirir, güçlü aileler de güçlü geleceği sonuna kadar yaşatır" dedi.