Başkanımızdan Polis Haftası Mesajı

  • 07.04.2014
  • tarsustb

169 yıllık temiz mazisi ile  Polis teşkilatımızın “Polis Haftası”nı ve “Polis Günü” nü kutluyorum.Polis teşkilatımız; tertemiz mazisi ve bu millete ve bu devlete yaptığı güzel hizmetleriyle bu aziz milletin her zaman gönlündedir.

Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Emniyet teşkilatımız, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir.Hukuk devletinde Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Onun için adaletlidir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür.

Kanun hâkimiyetini sağlama ve suçlularla mücadele gibi önemli bir görevi yerine getirerek, toplumumuzdaki huzur ve güven ortamını tesis eden Polis Teşkilatımız,tarihin her döneminde toplumdaki huzur ve güven ortamını tesis etmesiyle bu milletin duasını almıştır ve almaya devam etmektedir.

Polisimiz zor, zorluğu ölçüsünde de onurlu görevlerini büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle yerine getirmektedir. Türk Polisi, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanın gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir.

Tüm emniyet mensuplarımızı takdirle ve sevgiyle selamlıyor, vatanı ve milleti uğruna canlarını veren tüm Emniyet mensuplarına da, Allah’tan rahmet, onların yakınlarına da,  halen görev başında bulunan polislerimize de Polis haftası ve Polis günü vesilesiyle; minnet ve saygılarımı sunuyorum.

 

Başkanımızdan Polis Haftası Mesajı