Tarsus Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurulu Toplandı

  • 27.12.2018
  • tarsustb

Tarsus Ticaret Borsası  Yüksek İstişare Kurulu’nun oluşturulmasının ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Yüksek İstişare Kurulu’na başkanlık yapan Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, toplantının açılışında yaptığı konuşmasında 5174 Sayılı Kanunun ilgili hükümleri esas alınarak TOBB tarafından oda ve borsalarda Yüksek İstişare Kurulları oluşturulması istendiğini ifade ederek bahse konu kurulda ortaya çıkacak görüş ve önerilerin Borsamızın hizmet faaliyetleri kapsamında yol gösterici nitelikte olacağını vurguladı.

Başkan Murat Kaya, kurulun amacının ekonomik, ticari ve sınai kalkınmaya katkı sağlayacak görüşler oluşturmak, mevcut çalışmaları izlemek ve değerlendirmek olduğunu söyledi.

Borsa olarak çalışmalarını üyeler, Tarsus ve ülke ekonomisi üzerine kurduklarını ifade ettiği toplantıda , bu kapsamda, Tarsus'un her alanda gelişmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini dile getirdi.

Son birkaç ayda ekonomide olağanüstü bir dönem yaşandığını belirten Başkan Murat Kaya, döviz ve faizlerdeki  yükselişin ekonomik hayata etkisi ve yeni yeni ekonominin canlanmaya başladığını ifade ettiği toplantıda " Geldiğimiz noktada, bu konuların çözümü konusunda kararlı adımlar atıldığını görüyoruz.Borsamız Yüksek İstişare Kurulumuz ile belirli aralıklarla toplanarak, kentimizin ticari yapısı, ekonomisi sosyo-kültürel yapısı hakkında istişarelerde bulunacağız.Kentimizin dinamikleri olan kurul üyelerimizle birçok konuda ekonomik kalkınma ve gelişme ile ilgili akla gelebilecek her türlü konuyu masaya yatıracağız. Burada bu konuları hep birlikte ele alırken toplantının ne kadar zaman aralığında yapılacağı, hangi konunun gündeme alınacağı gibi birçok konuyu birlikte değerlendirip bahsettiğimiz ortak akılla karar vereceğiz ve ilgili mercilere ileteceğiz. Reel sektörün dinamikleri olarak tecrübelerimizi birleştirerek oluşturulacağımız fikirler, Borsamızın da hizmet anlayış kalitesini geliştirip, Tarsus'un ticaretine canlılık katacaktır. Sizlerin her birinizin gerek sanayi anlamında gerekse sosyal anlamda ne kadar paylaşımcı olduğunuz hepimizin malumudur. Borsamız Yüksek İstişare Kurulumuz ile tecrübelerimizi birleştirerek oluşturacağımız fikirler, Borsamızın da hizmet anlayış kalitesini geliştirip, Tarsus'un ticaretine canlılık katacaktır. Tecrübelerimizi birleştirerek Tarsus'a katkımızı arttıracağımıza inanıyorum. " dedi.

Tarsus ekonomisine yön veren iş adamlarından oluşan kurul, toplantının ilerleyen kısımlarında görüş ve önerilerini dile getirdi.

 

Tarsus Ticaret Borsası

Yüksek İstişare Kurul Üyeleri

 

MURAT KAYA ( Yüksek İstişare Kurul Başkanı )

M.SADIK BOLTAÇ ,

MUSTAFA TEKE,

HASAN BERHUMOĞLU,

MEHMET GÜRBÜZ,

ALİ ÜZDEMİR,

İSMET ÇANKAYA,

MEHMET LÜTFİ KOLUKIRIKOĞLU,

ERDEN ZAMAN,

VEDAT ÖDER,

SEFA TÜRKMEN

Tarsus Ticaret Borsası  Yüksek İstişare Kurulu Toplandı
Tarsus Ticaret Borsası  Yüksek İstişare Kurulu Toplandı
Tarsus Ticaret Borsası  Yüksek İstişare Kurulu Toplandı