TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TATSO) GENEL SEKRETERİNDEN BORSAMIZA ZİYARET

  • 25.10.2018
  • tarsustb

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu Tarsus Ticaret Borsasına iadeyi ziyarette bulundu.

Bu yıl URGE projesi kapsamında Berlin Fruit Logistica Fuarına katılan Borsa üyeleri ile birlikte 'e TATSO da ziyaret edilmiş , Almanya ile ticari ilişkiler üzerine görüş alışverişinde bulunulmuştu.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yrd. Fatma Temel, Meclis Başkan Yrd. Ramazan Bozdağ ile Meclis Üyesi Nail Uçak ve Ur-Ge proje üyelerinden Ali Üzdemir  (ADZ Soğuk Hava Deposu), Ali Hayati Uygur ( Uyğur Tarım), Abdullah Can (Atmosfer Agro) ve Dış Ticaret Uzmanı Pınar Alegöz,  kurumları ve iki ülkeyle iş adamları arasındaki olası iş birlikleri ile alakalı bilgi vermek üzere Borsaya ziyarette bulunan Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu'nu konuk etti.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ali Seçer ,Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) Genel Sekreteri Okan Özoğlu’nun yaptığı  ziyarette Türkiye ile Almanya arasındaki ticaretin ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinin Tarsus için öncelikleri arasında olduğunu vurgulayarak, Tarsuslu iş adamları için Almanya’da yeni iş bağlantılarına imza atmak için kurumsal bazda işbirlikleri geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Almanya ile dış ticaret ilişkisini arttırmak amacıyla  Berlin Fruit Logistica Fuarına URGE Projesi dahilinde katıldıklarını ve Borsa üyelerinin TATSO’nun Almanya’daki üyeleri ile sektörel organizasyonlarda bir araya gelmelerini hedeflediklerini belirten Ali Seçer “Karşılıklı ziyaretlerle ilk adımı atmış oluruz. Bundan sonra önemli olan sektör buluşmaları sağlamak ve her iki ülke arasında güvenilir, sağlıklı bir ticaretin oluşturulması için gerekli şartları yaratmamıza kalıyor. Daha geniş kapsamlı işbirlikleri gerçekleştirmeyi arzu ettiğimiz açıktır. Biz istiyoruz ki, Almanya da, Berlin’de özellikle gıda sektörüne yönelik ürünlerde Türk Malı öncelikli tüketim maddesi olsun. Buda ancak sıkı bir işbirliği sayesinde gerçekleşecektir.” dedi.

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu tarafından da Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürütmüş olduğu çalışmalar ile Türk İşletmelere sağlayabileceği hizmetler hakkında bilgiler verildi.

Almanya’nın Türkiye için en önemli ticari partner olduğunu vurgulayan Özoğlu, “Siyasi ortaklığın yanında karşılıklı ticaretin gelişmesini avantaj olarak görüyoruz. Almanya’daki 1300 Türk firmasının 1.8 milyar Euroluk, Türkiye’deki 7 bin 100 Alman firmasının 12 milyar Euroluk yatırımı var. 15 milyar dolarlık ihracatımıza karşılık 22 milyar dolarlık ithalat gerçekleştiriyoruz. Karşılıklı ticarette denge yaratmayı hedefliyoruz” diye konuştu.  Borsa üyeleri ile de bir araya gelen Özoğlu, TATSO’yu tanıtırken doğru işi doğru kurumlarla yapmalarını önerdi. Özoğlu, Almanya’da başarılı olmanın yolları hakkında da bilgi verdiği toplantıda, “Son dakika girişimleri Almanları cezbetmiyor. Planlı çalışmayı seviyorlar” uyarısında bulundu.

Görüşme sonunda TATSO Genel Sekreteri Özoğlu’na, Tarsus genelinde  ihracat yapan üyelerin sorunlarını içeren bir raporda sunuldu.

TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TATSO) GENEL SEKRETERİNDEN BORSAMIZA ZİYARET
TÜRK-ALMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI (TATSO) GENEL SEKRETERİNDEN BORSAMIZA ZİYARET